Chci ho dat kamaradovi grafikovi do kompu a zajimaj me realny zkusenosti. Nejde mi ani tak o OC, ale predevsim o stabilitu a o kvalitu regulatoru napeti.
Printable View
Chci ho dat kamaradovi grafikovi do kompu a zajimaj me realny zkusenosti. Nejde mi ani tak o OC, ale predevsim o stabilitu a o kvalitu regulatoru napeti.
Mam takovy dotaz: co myslite, jakej SATA radic na teto desce bude podavat vetsi vykon pri nizsim zatizeni CPU v RAIDu 0 (stripe 2x 120GB WD 8MB)? SATA v southbridge via K8T800Pro, nebo integrovany SATA radic Promise? Hadam ze Promise, ale moc jisty si tim nejsem
Zcela jistě ten v southbridge, je napojený na V-Link, kdežto ten Promise je na PCI sběrnici :-) Ale taky to záleží na versi RAID biosu a použitých ovladačích...Citace:
Původně odeslal Petrik
No jo, ale je to Via a nevim jak dnes, ale vzdy mivala southbridge naprosto nejhorsi, jak to s nima vypada dnes? Promise je preci jen promise, ikdyz tady se jedna o ten nejvetsi SW smejd, co je k sehnani. asi zkusim oba a zmerim vykonnost.
Citace:
Původně odeslal Spec
mam ASUS A8V, k tomu 2x512MB DDR433, A64 3500+ a 2x120GB WD JD 8MB SATA/150. At tyto disky pripojim na promise nebo na Via RAID v modu 0, vzdy je vykon diskoveho pole velice mizerny. HDtach ukazuje graf, ktery vypada tak, ze vzdy 40GB je velmy pomalych (kolem 40-50MBps) a 20GB rychlych (90-110MBps). Tyto dve hodnoty vykonu se stridaji, takze graf vypada jako jakysi podivny hreben. Napada nekoho, proc to dela? Je to naprosto nezavisle na (ne)pretaktovani, nastaveni BIOSu a pod. Ke vsemu mam posledni ovladace. Jinak ten promise je o neco polalejsi nez Via, ale ne o moc.
Tohle mi HD tach taky delal, myslim ze je to v poradku, zkus jinej test
2Petrik : no mam tu dosku , nie som žiadny odbornik ale poviem ti že kym som tam mal moju staručku mrchu fx5200 -manli- tak som ani nevedel že vobec nemam pci/agp lock ale ako nahle som tam frkol atinu 9600xt tak začali problémy ( vypínanie obrazovky, náhodné reštarty , reinštalácia Win xp ) reviziu mam 1.02 seriové čislo s písmenom F na zahraničných fórach som sa dočítal že pci agp lock funguje na rev. 1.02 až od ser. čísla j ?? nie som si celkom istý ale iba s beta biosom 1005.021. Rev 2.0 by už mala mať funkčný oný lock.
Inak teraz mam ramky z popisu na 225 fsb cl 2.5 volty 2,6 a idú celkom korektne.
Mam rev. 2.0, takze tim to asi nebude, navic to dela i na default. Me chodila stabilne az na FSB 260, ale pameti to nedavaly ani na 2.7V a vis jsem jit nechtel.
Citace:
Původně odeslal Janosik
Ono to ma mizerny vykon i v Sandre, navic kdyz jsem dal kopirovat 600MB soubor do jineho adresare, trvalo to skoro 45s, coz je hrozne moc.
Citace:
Původně odeslal MV
2petrik : to som mal čo povedať tie prve revizie stoja asi fakt za prd lebo som chcel zmeniť grafiku z pôvodnej čo mam v popise za asusku ktorá je stopercentne dobrá a ....... reinštal win xp nepomohlo zdrbalo sa to do reštartu aj pri inštalácii nových xp čok. pomohlo iba format C : a potom vymena biosu za 1006.
Mám tu samou desku a 2 160GB SATA Samsungy v RAIDU 0 na south...VIA ..PROMISE jsem nezkoušel.... moje výsledky najdeš dredu HD Tach ale aby jsi to nemusel hledat dam sem linky:
http://www.susu.ktkadan.cz/hdtach.jpg
http://www.susu.ktkadan.cz/hdtach261.jpg
1) HDtach na RAIDech meri spatne, poslali mi email z jejich podpory.
2)kdyz se pripoji DVDRW na sekundarni IDE kanal, pocitac vetsinou vubec nenastartuje a hlasi CPU test failed nebo tak neco. Na primarnim je vse vporadku. U desky za 3600 bych neco takoveho asi ne cekal...
DVD-RW Plextor PX-708A mi běží(běžela když jsem měl ještě IDE disky) na sekunárním kanálu bez problémů....Citace:
Původně odeslal Petrik
DWD Teac nebezi. Vyndal jsem ho, bezi, zandal, nebezi. Na primaru jo, takze pohoda. Fakt by me zajimalo, v cem je problem.
Citace:
Původně odeslal susman
Vyšel novej BIOS 1007
http://www.asuscom.de/pub/ASUS/mb/so...xe/A8V1007.zip
1. Support new CPUs. 90nm
2. Fix reboot problem when disabled all onboard device
3. Fix USB Cardreader working behavior
4. Add "Press TAB to display BIOS POST Message