Uprava zdroje externimi kondenzatory
Dobry den chtel bych si upravit zdroj tak ze bych na větve 12V a hlavě 5V a 3.3V dal paralelně alespon dalsich 10-15mF. Podle mě jsou ve zdrojich dosti male kapacity oproti odebíraným proudům,ale ve zdroji už není místo v bigtoweru dost,tak jedině že bych je dal externě.nebyl by ale problem s delkou vodiču ke kondikum?Asi tak do 10cm? Zkoušel to už někdo z vas něco takoveho? Už jsem kdysi něco podobneho dělal na svém 250w zdroji,ale tam bylo misto...Poraďte.Diky
Re: Uprava zdroje externimi kondenzatory
Citace:
Původně odeslal Martin3
Dobry den chtel bych si upravit zdroj tak ze bych na větve 12V a hlavě 5V a 3.3V dal paralelně alespon dalsich 10-15mF. Podle mě jsou ve zdrojich dosti male kapacity oproti odebíraným proudům,ale ve zdroji už není místo v bigtoweru dost,tak jedině že bych je dal externě.nebyl by ale problem s delkou vodiču ke kondikum?Asi tak do 10cm? Zkoušel to už někdo z vas něco takoveho? Už jsem kdysi něco podobneho dělal na svém 250w zdroji,ale tam bylo misto...Poraďte.Diky
Nezmysel. Nezabúdaj, že ide o spínaný zdroj. A pri tých impedanciách, ktoré sú na jeho výstupe ťa nezachránia ani desiatky F, nieto ešte nejaké smiešne mF.
Kapacity (primeranej veľkosti!) patria priamo do miesta záťaže, v zdroji sú ti na dve veci... (vlastne na tri - tá tretia je preťažovanie zdroja pri ich nabíjaní a nedefinovateľné správanie komponentov pri pomalom vybíjaní po vypnutí). Skutočne túžiš po tom, aby ti trebárs disk pri vypínaní PC ešte cca 10s vystrájal kraviny? Vieš koľko dát sa za ten čas dá "náhodne" zmazať?
Nemáš čo robiť?
:idea: Zlepši si filtračné kapacity na vstupe (vyššia odolnosť proti výpadkom napätia)
:idea: Vymeň si vodiče na výstupe za hrubšie (pomôže neporovnateľne viac, ako kondenzátory ľubovoľnej kapacity na výstupe)
:idea: Vymeň konektory na kábloch za kvalitnejšie (to isté čo vyššie...)
A najlepšia rada: niesi spokojný zo svojim zdrojom :arrow: kúp si nejaký poriadny ;D