Mám Bartona 2500+ taktnutého na 3200+ všetko frčí ako má len tie teploty sa mi nezdajú. Napr. v Biose mám 58C a v SpeedFan progr. mám 48C a taktiež aj v ďalších programoch mi ukazuje že mám 48C. Čo Vy na to? :?:
Printable View
Mám Bartona 2500+ taktnutého na 3200+ všetko frčí ako má len tie teploty sa mi nezdajú. Napr. v Biose mám 58C a v SpeedFan progr. mám 48C a taktiež aj v ďalších programoch mi ukazuje že mám 48C. Čo Vy na to? :?:
jestlize mas win XP maj v sobe soft. cooling a v BIOSE to samozrejme neni takze ukazuje teplotu full load..Citace:
Původně odeslal frantoka
Ja bych to videl spis, ze ten bios ukazuje z jadra a ty programy s diody pod procesorem. Nevim jak je uzivatel experienced :)
uz to tady taky x-krat bylo. Wokna pouzivaji v dobe maleho vytizeni procesoru instrukce, co nevykonavaji zadne vypocty (tzv. prazdne instrukce). Tim procesoru dost odlehcuji. Zato v BIOSu nic takoveho pouzito neni, proto ukazuje teplotu, jako by byl CPU vytizen.
jo a z me zkusenosti se zase neda verit speedfanu....ten me ukazoval ze mam teplotu chipsetu 65 hned po startu PC
SpeedFan vycte spoustu cisel a bohuzel i ty co nemaji smysl (blbosti) Proto nekdy ty nesmyslne cisla, treba ja mel na stare desce teplotu kolem 200 °C a nekdy zase - 50 °C proste podle nalady to ukazovalo. Na tomhle MSIcku je to v poho...
no me teda bios ukzuje priblizne stejne jako motheboard monitor, kdyz si odpoctu tu chvilku na naběhnutí wokýnek...akorat ta utlitka od msi corecell mi ukazuje o 3 stupne vic nez mbm cemu mam spis verit?
no to je zajimave u me taky ukazuje CPUCool hned po startu vysokou teplotu chipsetu, ale pak ta teplota klesa :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal d00mgiv3r
jsem stejnej pripad, taky deska od asusu (never more). sw chlazenim to neni - ten rozdil je videt i kdyz kdyz tvrde resnu bednu a okamzite kouknu do BIOS. tak rychle to IMHO vychladnout nemuze, takze hadam ze speedfan, asusprobe & spol. ctou z jinyho senzoru nez BIOS.