Linux CAD, LX-Viewer - pomozte
Potrebujem pracovat s DWG subormi, pripadne skonvertovat.
LinuxCAD je komercny soft, LX-Viever je GPL ale potrebujem OpenDWG kniznice a tam sa treba registrovat alebo co. KUA. Nemate to niekto ? Nechce sa mi do WINDOWSOW koli tomu, minule som hned chytil virus a restartovalo mi to comp, ked som napaloval cd-cko :evil: nejaky sasser ci co to bolo :?:. Diky za rady.
Re: Linux CAD, LX-Viewer - pomozte
pls nedospel jste nekdo casem k nejakemu reseni?? pouzivam gentoo a qcad k maximalni spokojenosti bohuzel se ted nejak musim pobit s dwg soubory koukal jsem na LX-viewer i utilitku dwg2dxf jenze v portage to neni (ten je vubec na CAD veci nejakej chudej) a ebuild jsem nesehnal... :mad:
umite nekdo poradit??
zatim diky
Citace:
Původně odeslal Strby
pls nedospel jste nekdo casem k nejakemu reseni?? pouzivam gentoo a qcad k maximalni spokojenosti bohuzel se ted nejak musim pobit s dwg soubory koukal jsem na LX-viewer i utilitku dwg2dxf jenze v portage to neni (ten je vubec na CAD veci nejakej chudej) a ebuild jsem nesehnal... :mad:
umite nekdo poradit??
zatim diky
ja uz to pak casem vubec neresil... jednu dobu jsem o tom dost premyslel, ale jelikoz mame dve nadstavby pro AutoCAD, ktery sou nezbytny pro praci... tak na linux alternativy muzu zapomenout...
ale trebas ti pomuzou tady: http://www.freecad.cz
skus bricscad uz urobyli aj verziu pre linux urcite pouziva win32 lebo ide cez WINE Licencia stoji cca 222usd bez dph. Ale da sa ako skusobna 30 dnova. Vyzera ako AutoCAD a skoro tak sa aj sprava. Ja som na viske pouzival microstation ten ma urcite lepsie ovladanie ale uz ho nerobia pre UNIX asi od verzie 95.
Ceska verzia je ale nie pre linux . Skusal som prekopirovat konfiguraky z ceskeho nainstalovaneho na win do anglického na linuxe ale asi preklad maju zakomponovaný do binariek (truhlíci kurva ludia chcu na vsetkom zrabat! )
www.bricscad.com treba sa ale zaregistrovat
Ps rozmyšlam na kupe aspon jednej licencie sice teraz s cadom velmi nerobym ale kedy tedy sa zide.
Ještě tady nepadlo jméno VariCAD - http://www.varicad.cz/ - dwg otevře, pro linux je a umí toho hodně. Bohužel pro mě je dělanej spíš pro strojaře.
Citace:
Původně odeslal xvojta
nativnim formatem CADu je *.dwg
A nativním FS operačního systému je ext3, že? :p
Citace:
Původně odeslal David Jaša
Ještě tady nepadlo jméno VariCAD -
http://www.varicad.cz/ - dwg otevře, pro linux je a umí toho hodně. Bohužel pro mě je dělanej spíš pro strojaře.
Ale puvodni tazatel hledal neco levneho, treba zdarma :). To bohuzel VariCAD neni, ale kdyz pouzijes dobrou proxy, tak jsou ceny celkem zkousnutelny.
(maj neuveritelny rozdil cen mezi CZ a US verzi)
sice ten progam neznam ale "nas problem" neresi pac:
Citace:
MEDUSA4 Personal is expressly restricted to non-commercial use. Small technical differences from the commercial version include a different sheet format, watermarked print output, and the ability to import from, but not export to DXF/DWG format. The commercial version is highly customisable, while MEDUSA4 Personal is not.
Citace:
Původně odeslal Strby
sice ten progam neznam ale "nas problem" neresi pac:
njn nic neni dokonaly, myslel jsem ze potrebujes jenom import˙
Citace:
Původně odeslal hwsoft
njn nic neni dokonaly, myslel jsem ze potrebujes jenom import˙
bohuzel potrebuju jak import tak export ale snad se rysuje reseni nasel jsem ebuild na dwg2dxf a pak qcad sice je teprve v "prijimacim rizeni" do portage ale toho se zas tak nebojim
Citace:
Původně odeslal Strby
bohuzel potrebuju jak import tak export ale snad se rysuje reseni nasel jsem ebuild na dwg2dxf a pak qcad sice je teprve v "prijimacim rizeni" do portage ale toho se zas tak nebojim
QCAD je celkem OK, sice jenom velice jednoduchej, ale na nacmarani malyho vykresu staci.