Bratrovi se na jeho BE6 II v. 1 nafoukly kondiky a deska uz se nerozjede?
Je nejaka moznost napravy, vymeny kondenzatoru, pripadne bych uvital detailni postup. Diky.
Printable View
Bratrovi se na jeho BE6 II v. 1 nafoukly kondiky a deska uz se nerozjede?
Je nejaka moznost napravy, vymeny kondenzatoru, pripadne bych uvital detailni postup. Diky.
Pozri aky je typ tych nafuknutych. Treba vymenit vsetky ktore su takeho typu. Najvacsi problem je zohnat ich v obchode - predavaju sa len vacsie. Da sa to vyriesit napriklad tak ze kupis polovicny pocet s dvojnasobnou kapacitou (plati to len pre tie ktore su na doske spojene paralelne - vacsinou tie ktore su vedla seba ale lepsie je to premerat). Alebo nejako podobne - celkova kapacita by mala byt priblizne rovnaka, pripadne trochu vacsia.
A duvod proc se takova vec stala? Byl tam Cel Tualatil 1200@1488 1,55V v noname redukci kterou jsem upravil ja. Chodilo to 3 mesice v pohode...
Jinak ja tudesku pred sebou nemam...budu to muset vyzkoumat az ji bratr priveze, je totiz v Praze...
Na Abitoch sa to stava dost casto.
bracha měl uplne ten samej problem (provozoval pIII na fsb 133 a vic)
za nejakou dobu se mu taky nafoukly a jelo to jen na fsb 100 a na 133 to nenajelo ???
pomohla vymena kondiku stejna kapacita ale pro jistotu na vetsi napeti ;D
Kondiky se nafukuji od teploty,nejspis filtruji moc velke skokove zmeny napeti spinanyho zdroje pro CPU.Na me BE6 se hreji taky dost,skoro na nich neudrzim prst,ale zatim dobry,musim to sledovat :(Citace:
Původně odeslal majales
Na BE6II jsem je uz menil a dal strucny popis s nejakym obrazkem na:
http://sedlacek.webz.cz/opravy/pc/pc.html
..uz to tady bylo vickrat,podivej se taky sem:
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...?p=14037#14037
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...?p=33383#33383
nechtel bychCitace:
Původně odeslal georg
To -Ja8k1-: Nejsem z otho nadseny,co bych taky mohl chctit od desky ,ktera stala 3(4).roky zpet necelych 6000Kc ;D ;D ;D
Zatim BE6 drzi,nechavam i zapnutou celou noc ,kdyz prevadim video a jednou za par mesicu se kouknu ,jestli se mi neco nenafukuje :-D .
Nastesti maji nejvetsi problem s kodany prave BE6II ,je jich tam taky mnohem vic nez v BE6 :)
Ake upúravy si robil na tej redukcii ?
Aky ma v BE6-II BIOS (version)?
Ake upravy si robil na CPU ?
Mam doma T1,2 a BE6-II + Abit SlotKET!!! a chystamsa na to...
redukce noname SUPER SLOTKET III
Vytrhany AN3, AJ3 a AK4.
Spojeno G35 a G37 (doporucuju promerit merackem)
Plus zadratovani napeti na 1.55 V.
Upravy na procesoru: Vodivym lakem spojeno AK4 a AJ5.
Bios asi posledni... abych se priznal nepamatuju se jakej jsem tam daval..
Abitacke kondenzatory sa nafukuju bezdovodne - v robote na SA6R sa nafukli aj ked sa pocitac pouzival velmi malo. Na inych doskach som este kondenzatory nafuknute nevidel - to nema ani PC Chips.
Tak som ho tam hodil.
Tri pini som odizoloval (vylomenim na redukcii) a zadratoval voltaz, nic neprepajal...
...zatim jede.
na moji prvni Soyo SY6BA+III mi taky dva vytekly... :oCitace:
Původně odeslal Rainbow
vymenil sem je, a jela dal... pak se definitivne posrala...skoda...