Rozbehal dakto XP aj na MB co ho nepodporuje oficialne?
Ide o starsie chipsety mna zaujima konkretne KT133E ale
pochvalte sa aj s inymi.Totiz abit tvrdi ze to nepojde da sa tomu verit? :evil:
Printable View
Rozbehal dakto XP aj na MB co ho nepodporuje oficialne?
Ide o starsie chipsety mna zaujima konkretne KT133E ale
pochvalte sa aj s inymi.Totiz abit tvrdi ze to nepojde da sa tomu verit? :evil:
No pokud tvrdi kategoricky ze to nepojede tak bych tomu docela i veril :) Daval bych si pozor spis v pripade, ze by nekdo tvrdil "jooo, vono to asi pojede...." :)
to nejni prawda zhe by to nemuselo jet pac par lidi rozbehalo XPcko na KT133 ktera nema FSB 133 zhe.....akorat je problem v tom zhe si musis odemknout procak aby si dosahl aspon podobne frekvence diky zvednutemu nasobici jako mel XPcko pri koupi......takze misto treba 10.5x133=1400 (XP1600+) budes muset volit treba 12.5x112 ale to nemusi taky fungovat....jenze problem je v tom zhe ti to nikdo nezaruci a pokud rika i vyrobce zhe to nejde tak je to hra pokus omyl ktera se ti nemusi vubec vyplatit :(
No ja to nemyslel tak ze se to nemuze NIKDY podarit, ale proste bych se na tuhle hru asi vy... :) Stejne to bude s tou starou deskou vykon na prdlacku, ne?Citace:
Původně odeslal rombo
no pokud si sikovny tak jde fsechnoCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Ale jo,moje deska ho zkousla, tehdy ještě se starým biosem.
Jel úplně v poho a nechal se vklidu taktit, je při bootování se hlásil jako Thundebird - ne XP.
Ja mam KT133A a XP jede v pohode a po upgradu BIOSu mi to hlasi i ze je to XP.
Jednou se mi dostala do ruky deska QDI Kinetiz 7neco , myslim s KT133, podpora nejakych duronu kolem 1Ghz +- a obdobne athlony, a rozjel sem na tom xp 1600+ - jelo tam myslim na 10,5 * 134 (nejblizsi fsb v biosu co se dala nastavit) - teda jelo ...nabehlo...dale sem to nezkousel...
Kedze som mal duronika 800@933 {7x133} a zopar ludi tu pisalo
ze v ABITOCH KT7A THOROUGHBRED niekomu ide a niekomu nie
riskol som to!!!Kupil som ho teda a plny ocakavania som ho tam
praskol.SAMOZREJME ZE SLAPE A ESTE AKO!!!Rev.dosky mam
1.0 coho som sa obaval,ale nebolo sa coho bat.Fici 11x133
a vsetky moznosti v BIOSE co zvysia vykon su zapnute co som
teda necakal.Zatial ho necham zabehnut a uvidime.
Pre vase info ide o zeleny XP 1700 AXDA1700DUT3C JIUHB.
Vsetko slape jak ma.BIOS 9A,DIRECTX9,ovl.4.13.01.3082,win98se
Opat sa potvrdila potencia "Ecka" som uplne paf!!!
Na MSI K7T Turbo jede taky jak ma! I ho hlasi tak jak ma cili XP! :wink:
...mne sa podari rozbehnut AthlonXP 1800+ na nejakej starej doske ECS s chipsetom KT133, CPU fungovalo v pohode, len to malo maly hacik a to ze v tom biose (bol tam povodny, lebo sa mi nepodarilo najst nejaky aktualizovany) som mohol nastavit max. 112MHz cize 112*11,5~1288MHz, hlasilo sa to jak Athlon
...bezalo to bez nejakeho mrznutia asi 3tyzdne nez si dotycny kupil new MoBo
ja dal throughbred Bo XP1700+ do desky Asusu a7v133 (VIA KT133A), ktera oficialne nepodporovala XP serie vubec. Sel tam uplne v pohode bez zadnejch uprav (jen posledni BIOS). Akorat sem se nemohl dostat prez frq1900, protoze chipsety uz nezvladli.
Zkoušel jsem XP 1700+ B0 s rozpojenejma L3 můstkama a vůbec nechtěl nabéhnout. MSI K7T 266 Pro ofic. podporuje pouze Palomina Xp do 2100+. Tak v tomto případě se to nepovede :lol:
no pozri do mojho popisu a bude ti jasne ze JEDEEEE 8-)
oficialne doska pozna len XP1900+ , takze hlasi "unknown procesor 2100MHz" ..ale po napaleni Beta BIOS-u uz pozna aj XP2600+ 8-) ...