Porebujem pripojit USB multifunkcne zariadenie HP PSC 1350 do parallelneho portu, existuje nejaka redukcia? Skusal som aj googlit ale bezvysledne.
Printable View
Porebujem pripojit USB multifunkcne zariadenie HP PSC 1350 do parallelneho portu, existuje nejaka redukcia? Skusal som aj googlit ale bezvysledne.
redukcia na paralel z kompu do ktorej zarazis USB? tak to asi tazko ...
IMHO jediná pomoc je USB karta do PCI slotu...
BTW: ten počítač nemá ani jeden USB port ??? (ak iba nemáš voľné porty, tak lacnejším riešením je USB rozbočovač...)
no to PC USB porty ma ale software kt. na tom bezi tlaci iba cez parallel a aj softy kt. vedia prekonvertovat data kt. sa posielaju do parallel portu na USB nefunguju nakolko ten software z ktoreho tam tlacia pristupuje na ten parallel priamo. Toto mi vravel kamos kt. tento problem riesi. Tak ze jedina moznost je redukcia alebo prepisat software ale to druhe podla vsetkeho nepripada do uvahy.
Redukcia tvoj problém nevyrieši. USB zariadenie v princípe komunikuje s PC iným spôsobom, ako bežná tlačiareň.
Opačný postup ide (z USB cez redukciu do obyčajnej tlačiarne) - a to preto, že USB je rozsiahlejšie čo sa týka komunikačných schopností. Opačne to nejde.