ATI TV WONDER (stereo) - jaký soft pod WIN XP?
Cau. Predmetem je dana otazka - je to stara karta a ty original softy od ATI mi z nejakeho duvodu nebezi (ani reinstall WIN nepomohl). Pouzivam ted K!TV XP, ale po pripojeni na kabelovku a ulozeni do "pameti" více programů mi tento program pada.
A mel bych jeste jednu: poradi nejaky Brnak nebo to je mozna stejne po cele CR na jakych kmitočtech naladim programy z UPC kabelovky? Diky vsem.
Re: ATI TV WONDER (stereo) - jaký soft pod WIN XP?
Mám taky TV Wonder pod WXP, MMC jsem pro nutnost tahat a instalovat 100MB zbytečných kravin, nefunkčnost teletextu a kvůli hnusnému obrazu v jediné pod XP chodící verzi taky zavrhl, a:
- od ATI mám nainstalován jen driver pro kartu
- v rámci DirectX 9b i mrkvosoftí záplatu na DX (nesouvisí s kartou, ale profláknutou chybou v DX - nefungující country/tv standard select)
- na sledování TV používám DScaler, má perfektní obraz a výborný deinterlace i teletext, spoustu nastavení a je stabilní
- na nahrávání z TV karty zase ATV2000 (složitěji se konfiguruje, není úplně stabilní, nemá tak dobrý deinterlace, neumí cropping a blbne v něm teletext, nicméně výborně nahrává, což zase neumí DScaler), jako kompresní kodek mám huffyuv a aware motion wavelet.
Nemám kabelovku, ale zase mám zkušenosti jak s malou anténou ("talířkem") - ladění bez problémů, tak i STA, kde se naopak musí ladit ručně - dva programy máme mimo standardní frekvence (posunuty o cca 2,75 MHz nebo víc), čímž pomocí autoscanu nejdou naladit nebo jdou jen špatně a to bude nejspíš podobný případ i u té kabelovky. A co se týče ručního ladění, je DScaler mocnější (hlavně logičtější a přímočařejší) než ATV.
Jinak ATV i DScaler umí nastavovat obrazovou i zvukovou normu pro jednotlivé programy zvlášť.
Momentálně doma testuji ATI TV Wonder PCI, ale nějak nemohu rozchodit zvuk. Prostě, jako kdyby ho ta karta neprodukovala.
Nainstaloval jsem ovladače z webu a testuji na FlyTV2000.
Je to přímo tento tuner http://atifan.ati.cz/gallery.php?akc...az&media_id=38
Zkoušel jsem připojovat jak přes cd audio kabel, tak jackem, nejde ani jedno.
1) FLY TV má zvuk silně utlumený (opravdu ukrutně - dám naplno vstup na line in, naplno výstup na zvukovce a musím dát naplno i 50W zesilovač, aby byl trochu slyšet zvuk)
2) FLY TV neumí na TVW nahrávat se zvukem
řešením je DScaler na sledování TV a ATV2000 na nahrávání (a je to škoda, FLY je vychytané)
Ted jsem nahodil ten DScaler, nějaký zvuk už slyšet je, ale jen to zrní a šumí, nevím co mám nastavit za typ tuneru.
Odinstaluji MMC a zkusím restartovat.
DScaler přímo TV Wonder zná, takže ji stačí nastavit.
Citace:
Původně odeslal peta303
DScaler přímo TV Wonder zná, takže ji stačí nastavit.
Stejně se mi nepodařilo ten tuner rozchodit, takže jsem se vrátil k WinFast TV 2000 XP, která jede ok, jen nemá stereo zvuk, ale aspoň nějaký zvuk :D