2PeterM:
Prepáč, ale klačitko HLEDAT znám. Bohužel jediné co mi to našlo byl Mrazík od Nea. To co dělal on je ale prakticky nepoužitelné a nebudu daleko od pravdy použiji-li slovo šílené. Z Mrazíka se pro mne nedá téměř použít nic.
Právě si naopak myslím, že používat to dlouhodobě má smysl. Když by se mi podařilo něco takového sestrojit za dejme tomu 7000,-, tak se to dá používat ještě hodně let dál. Hlavně jde o peníze. Když koupím 90nm A64 3500+ do S939, frekvence půjde zvednout z 2.2 na 3.0GHz a díky tomu mražení možná i víc (záleží jak se AMD povede steping), pak se mi těch 7000Kč vrátí hned při prvním procáku. A při troše štěstí (a notném chladicím výkonu) se mi možná povede mít rychlejší CPU než se vůbec bude prodávat.
Samozřejmě, že to chce všechno dobře vychytat, aby to bylo dlouhodobě použitelné. Ono je rozdíl mezi vodním chlazením předělaném na mražení přidáním ledu do chladicího okruhu a třeba něčím od Kryotechu nebo nVentiv aj. Těm bych se chtěl právě přiblížit, ale samozřejmě tak trochu po svém.
Jinak díky všem za jejich rady. Budou se hodit. Ty Massterovy odkazy jsou fakt supr. Ti amíci teda fakt jedou (Opteron na 2.8 atd.). Jen škoda, že se tohle u nás moc nedělá. Jak můžou být ti amíci v tomhle lepší, když my máme ty naše Zlaté české ručičky? Já se tedy budu snažit pozdvihnout náš kredit v zahraničí a ukážu jim, zač je toho česká ruka (zmražená) :-) .
Konstrukce: - Zatím to vypadá, že zvolím proti kondenzaci vody silnou izolaci. O umístění case do lednice už neuvažuji. Výkonově na to lednice nemá. Kompresor by jel furt a vzhledem k počtu "topných těles" v kompu a jejich celkovému výkonu by to stejně neuchladila pod těch 5st.C. Navíc ten mražák s výměníkem půjde umístit daleko od kompu, tam sť si řve jak chce.
- Chladící kapalina bude čistý technický líh. Teplota tání je -114stC.