Větráček na grafice mně vydavá strašnej hluk...jde nějak ztišit popř. vyměnit? A kdyžtak jakej větrák by se tam měl místo toho dát aby kartu uchladil?Díky
Printable View
Větráček na grafice mně vydavá strašnej hluk...jde nějak ztišit popř. vyměnit? A kdyžtak jakej větrák by se tam měl místo toho dát aby kartu uchladil?Díky
zapoj ho cez rezistor.... ak katru nemas taktnutu tak to bude stihat uchladit aj na pomalsich otackach a aku mas znhacku ???
můžeš tam taky přidrátovat nějakej tichej 80mm větrák nebo upravit nějakej chladič z CPU - ten by ji měl uchladit i pasivně
Značka bude nejspíš nějakej noname(je koupená už s komplem, takže krabici od ní nemám a na kartě taky nic napsaný není...).taktnutou ju nemám.
ja to vyresil tak, ze jsem sundal chladic, ocistil GPU, nanesl pastu, do rohu dal sekundove lepidlo a prilepil pasiv z Cel 466Citace:
Původně odeslal Lenka
Ale pokud vím, tak kolem GPU je ještě kovový rámeček, takže se ti ten pasiv nedotýká GPU. Nebo jedině, že by byl tenpasiv opravdu maly nebo mel vespod vystupek, nevim jestli tam je nebo ne, protoze jsem selatko nemel...Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
u me nemela zadny ramecek. Nepletes si to s ATI ?Citace:
Původně odeslal 559
Asi jo..nebo ja uz fakt nevim, uz zacinam blbnout....Citace:
vis co kup si nekde v obchode za 150 Kč chladic na P3 nebo durony a ten ti to uchladi i pasivne :wink: (vlastni zkusenost)
Ja mám doma jeden volnej větrák na procesor... (uchladil mně Athlona 1800+ - v pohodě a poměrně tiše) Je to nějakej Coolermaster. Myslíš, že by to na to šlo dát?Citace:
Původně odeslal Fleak
podobnej jsem měl na své GF 4Ti, nejlepší je vyvrtat do něj závity a přišroubovat ji do děr po původním chladiči, na to že ho udrží lepidlo bych raději moc nevsázel, zabere Ti sice asi tři PCI pozice ale myslím že by měl tu kartu uchladit pasivně.Citace:
Původně odeslal Lenka
1) vetracek sundat
2) vetracek rozebrat
3) vycistit
4) namazat (dobra kombinace je vazelinko-olejova kase)
5) slozit
6) zpet namontovat
HOTOVO :!: odzkouseno mnohokrat a zatim se zda, ze drzi lepe nez kdyz byly nove :wink:
Tak sem ten větrák vydělala a zkusila vyměnit za jinej, ale - ten se netočil, tak sem tam dala zpátky ten starej, jenže ten se taky netočil :-( asi sem tam podělala nějakej kontakt.(to je tak, když se v něčem hrabu... :? )
No, takže novej dotaz - uchladí to nějakej pasiv? třeba tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28244 ???
tak ten ani nahodou....
pasiv to uchladi ale chce to nejaky velky jak uz tu psali..treba z chladice co patril puvodne na procesor..sunda se vetrak a je pasiv..jen ho pak nejak prichytit
Hmm, myslela sem si to :-(
...no právě, jak ho tam přidělat...? Jenom tak bez šroubků se tam asi neudrží, co?
to zalezi jak je velke to jadro..nevim jak vypada u mx-ka.Mozna by to slo jen prilepit sekndakem (kdyz by ten pasiv byl nejaky lehci).Jednou sme to tak na nejake karte mel (tusim riva tnt2).Akorat sme to pro jistotu mel zafixovane spagatkem takze kdyby se odlepil tak nepadl na karty podtim :wink:
ja kdyz mel MX 440 tak jsem ho tam priddelal tak ze jsem do ruzku kapnul vterinak na zbytek pastu a no problem :wink:Citace:
Původně odeslal Lenka
porid si na to zalmana - toho maliho na grafiku s heatpipe,stoji asi 350kc, je to bez fanu a s prehledem to uchladi
jj, a cena karty se tím zvýší o polovinu :lol:Citace:
Původně odeslal Klon
jak už jsem psal, nejlepší je tam ten pasiv přišroubovat, v případě nouze se dá použít i to vteřinový lepidlo + pasta ale pokud je ten pasiv nějakej větší tak by ho to nemuselo udržet
Není to trošku přehnaný chladič za 350 peněz?? Vždyť je to polovina hodnoty tý karty ;DCitace:
Původně odeslal Klon
EDIT: Byl sem předběhnut :evil:
aspon se navisi hodnota pro pripadnej prodej :idea:
Hmm 350,- je fakt docela dost(když se ta karta dala tadyk na foru koupit za petikilo...). No ale možná až dostanu prachy z brigády (tzn. v září) bych do toho šla... Zatím bych ale potřebovala nějaký to nouzový řešení...takže pasta+vteřinový lepidlo, jo? Jasně, že by bylo lepší to asi přišroubovat, ale to nevim jak... takže budu muset věřit sekunďáku - ten pasiv má 80x80x35mm a váží necelých 200gramů - myslíte, že to lepidlo udrží?
existuje teplovodive lepidlo, ale je tu maly problem. jak tenpasiv pridelas, tak uz ho asi nikdy nesundas. To lepidlo stoji od 100KcCitace:
Původně odeslal Lenka
tak ot lepidlo za 100 Kč je na nic.Ja ho mel a ta cena se tam odrazi.Poradny teplovodivi lepidlo stoji tak 800-900 Kč i vic.Citace:
Proste kup si poradnej sekundak a prilep to a pokud das kapku do kazdyho rohu a nechas to zaschnout :wink: tak to udrzi
jezis, ona nepotrebuje celou tubu, ji staci 1g a to stoji cca 100 bez DPHCitace:
Původně odeslal Fleak