Ma nekdo link na navod? Kdo vi jak na to?
Printable View
Ma nekdo link na navod? Kdo vi jak na to?
mrkni na moje stranky v podpisu, ty obrazky jsou docela vysvetlujiciCitace:
Původně odeslal ??????
napriklad tady zdroj s vetrakem na pruzinkach
http://watercooling.wz.cz/zdrojmod/zdrojmod.html
v podstate staci asi asi 1,5 cm od otvoru ve vetraku udelat diru v plechu, do ktere prisroubujes distancni sroubek o vysce asi 20-25mm a pak si stipackama a kombinackama nastrihas a nakroutis pruzinky
a aky to ma zmysel davat to na spruzinky?
no je to tissi, jinak bych to asi nedelal :wink:
Diky chapu, jenom, kde sehnat ty pruziny? Ty srouby v nejakym zelezarstvi, ale kde ty pruziny, to fakt netusim
Pruzinky zbastlis z propisek...
dik moc, to abych zacal hodne psat. Btw predpokaldam, ze ty pruziny musej bejt poradne naply a jeste jedna vecicka, ta dira staci ta puvodni a pak to obalit audiotecem, nebo musim vyriznout vetsi prumer nez ten fan, aby tam byl volne uplne a pak ho obalit? Asi to druhy.
jasne ze to druhy, ten fan je jakoby v prostoru.Citace:
Původně odeslal ??????
dyz sem daval fan dopredu do caseu tak sem tam udelal/nalepil ramecek z takovyho gum. tesneni (5*10mm samolepici) na to plozil fan se sroubkama zasroubovnyma asi do poloviny a dirama v caseu protah 2 reminky z kazetaku a vevnitr zahak za ty sroubky...podobne se pridelavaj kridla na modely letadel...
a taky to je v poho.. (ta samolepici guma mi jeste drzi pred vetrakem prach filtr udelanej z doktorsky rousky za 1,50kc :)
Jsem na tohle videl i prodavat takove gumove uchytky s jakoby uzliky na konci... :roll: :wink:
Ale protoze mam fanless watercooling, tak fany nastesti resit nemusim - nicmene je to urco cesta, jak snizit prenos vibraci z fanu do case... a tim i hlucnost :-) Jen bych asik sel readji do te gumy, nez do pruzinek - tu muzou (teoreticky) rezonovat pri urcite frekvenci :roll:
nerezonuji :wink: (pri nasem pouziti) :wink: jo a jsou lepsi nez guma, vyzkouseno.Citace:
Původně odeslal trodas
Tie pruzinky su zaujimavy napad... Ale maju naozaj pozorovatelnu ucinnost ?
[ot] A co takto vyriesit uchytenie vetrakov na hydraulickych piestikoch :D [/ot]
Citace:
Původně odeslal Jackar
Maji urcite pozorovatelnou ucinnost. V casu mam dva 12cm vetraky, jeden v predelanym Chieftec zdroji a druhy v bocnici (viz obr.) Ten v bocnici je pridelany pres hlinikovy nyty, ktery vetrak drzi ve vzduchu a mezeru mezi nim a bocnici vyplnuje penova vlozka z baleni motherboardu. Muzu rict, ze narozdil od toho ve zdroji vetrak nehuci a hluk vznika akorat tim, jak vzduch rezou lopatky. Pruzny zaveseni je pro nehlucny provoz nutnost.
http://vitus.misto.cz/Zewl/bocnice.jpg