něco co by mi řeklo, jak je vytíženej "CPU#1" a "CPU#2" zároveň? prostě dva sloupečky...:) jen ta pro zajímavost, chtěl bych vědět při čem na mým PC zabírá HT...
Printable View
něco co by mi řeklo, jak je vytíženej "CPU#1" a "CPU#2" zároveň? prostě dva sloupečky...:) jen ta pro zajímavost, chtěl bych vědět při čem na mým PC zabírá HT...
A Task Manager vo Windows ti nestaci ???
task manager mi řekne jen celkově CPU...a tam je 100% když se děje cokoliv:)Citace:
Původně odeslal Rainbow
No kdyz zase neco Micro$oft posral...Citace:
Původně odeslal Likedi
Muzes zkusit unixovy top, pokud je preportovany v cygwinu.
Osobne nechapu proc je to slouceny - sou to dve vypocetni jadra a process scheduler jadra systemu by se mel starat o spravne rozlozeni procesu (threadu) na kazdou vypocetni jednotku.
BTW: Nepatri tohle nahodou nekam jinam ???
Pokial viem, tak by to tam malo ukazovat spravne. Mas nainstalovane Windows s podporou SMP ???
BTW.: Podla otazky to ma ist do Programov, podla nadpisu do Intel CPU a vyzera to tak, ze nakoniec to pojde do Ostatnych OS.
SMP?:)wtf?Citace:
Původně odeslal Rainbow
Symmetric Multi-Processing :-o
BTW: Linux kernel by mel podporovat HT bez SMP, staci prej zakladni soucast ACPI a samozrejme zaply APIC.
tak si tam zapni i druhy graf pro CPU...hledej v nastaveni TMCitace:
Původně odeslal Likedi
tak to nevím, tohle jsou xpesa...ale mám tu i 2k a 2003 na vyzkoušení...ale radši bych kdyby něco fachalo pod XP...Citace:
Původně odeslal Gargamel
(návod pre blbých :roll: )
Spustíš si Správca úloh systému Windows (ľavý klik na lište a výber z menu...)
Prejdeš na záložku Výkon
Hore otvoríš menu Zobraziť
... no a v menu História procesora si to zapneš ...
Ak tam túto možnosť nemáš tak:
A) tvoj procesor nemá HT
alebo
B) máš blbo nainštalovaný systém (pomôže iba reinštal win - pri inštalácii zvoliť SMP - neviem, ako to prebieha v XP, naposledy som mal dvojprocesorový stroj ešte z Win2K)
tak fajn, to funguje...Htčko mám.Jen mi vadí, že to je zobrazený pouze graficky...chtělo by to čísílko...:) ale to už toho asi chci moc...(abychom si rozuměli, čísílko tam je, ale jen jedno:( )Citace:
Původně odeslal PeterM
Štart - Ovládací panel - Nástroje na správuCitace:
Původně odeslal Likedi
A potom Denníky výkonu a výstrahy - Denníky počítadiel - dvojklik na Prehľad systému-vlastnosti
Potom Pridať objekty ... tam si pridáš tie tvoje procesory ... no a potom už môžeš sledovať čo chceš - údaje sa ukladajú do log-fajlu zo zadanou periódou a dajú sa spätne graficky aj tabuľkovo znázorniť.
BTW: Dobrá rada na záver: ak si nechceš doj**ať systém, tak sa v tom radšej nehrab :idea:
EDIT: číselne zobraziť výkon procesora dokáže napríklad MBM - neviem či pre každé jadro zvlášť - vyskúšaj...
moved do správnější sekce
MBM dokáže jen CPU celkem...a mě to nezobrazuje korektně, asi si nerozumí s deskou. například voltáž...jinou říká bios, jinou říká MBM a jinou říká ET...kdo se v tom má vyznat:)