-
SCSI disk
Mam taky problem. Dostal som radic advansys asc3050b(to je na cipe) ma 2x 50pin int. a ext. konektory. A dalej mi kamos dal disk WDE 4360 a je na nom napisane Wide-Ultra SCSI
pri modely sú cisla WDE4360-6008a5 co som si z datasheetu WD zistil ako 80pin disk. Je mozne nejako spojit tento disk a tento radic?
Vedel som ze existuju 50 a 68 pinove SCSI disky,kable a radice, ale o 80 pin som nepocul a nic k tomu nedostat.
-
Ten radic je asi nie je Wide, takze tam ten disk nezapojis...
Inak existuju redukcie z 80-pin na 68.
-
Tak som ten disk vymenil za Seagate Barracuda ST34371N, co je 50pin, zohnal som aj kabel. Napojil na radic, ale pocitac nenabehol a cip na radici sa velkou rychlostou zohrieval. Napojil som tao tak ze na kabli pre 4 zariadenia su konektory za sebou a na jednom konci je (myslim ze sa to vola) terminator. tak ten koniec s terminatorom do disku a presne opacny do radica, teda su medzi nimi 3 volne konektory. Ako to mam zapojit?
-
Funguje to, ked tam das len samotny radic bez disku? Vyzera to tak, ze ten radic je odpaleny.
-
nechcelo mi to spustit comp ani so samotnym radicom. Ale tomu nerozumiem, ten radic bol esete pred mesiacom pouzivany v inom pocitaci, kde bol na nom stary scanner a odvtedy sa s nim nehybalo. Ako mam spravne napojit scsi kabel? teda ktory koniec kam?
-
prelozil som radic do druheho pocitaca (K7N2 Delta, ten prvy je nejaky celeron s no-name doskou) a ten v pohode nabehol, len mi nesla sietovka,bola hned vedla radica, asi mali rovnake prerusenie ???
Radic by mal byt v 100% poriadku
-
Jestli ti v jedno PC jde a druhym ne, tak zkus vytahat z toho v kterym ti radic nejde co nejvic karet (uvolnit nejaky preruseni) a vyzkouset.
Co se tyce kabelu, tak pokud mas na radici 50ti pinovy konektor, tak na nej das za jen 50ti pin konektor. CO se tace terminatoru, tak ten ma byt za poslednim zarizenim na kabelu, tzn. mas radic - kabel - hdd - terminator. Je jeste mozne, ze je jumperama na HDD nastaveny, ze terminuje on sam, ale to dost pochybuju, kazdopadne kabel bez terminatoru stoji stary 30kc.
-
problem je v tom ze v tom stroji ktory mi s radicom nespusti nieje okrem grafickej ziadna karta :? Nerozumiem tomu.
Nejake napady?
ale v tom pocitaci ktory mi nabehol mam 2 sietove,z toho je jedna on-board a ta co je na karte bola po pridani radica odinstalovana ???
-
Zkus povypínat on-board zařízení, ale případná nekompatibilita není v tomhle případě zas až takové překvapení, občas se to stávalo :-(
Jinak (ne)přítomnost terminátoru nemá na vlastní funkci v 99,9 procentech žádný vliv.
-
Ale ja to nechcem do toho stroja kde su tie sietovky, chcem to napchat do 333celeron s nejakou pcchips doskou. Ta ma on-board len zvuk. Ten sa vobec nespustil.