muze se kabel od disketovky ustrihnout za tim prvnim konektorem???
nebo jak se to da zkratit??
Printable View
muze se kabel od disketovky ustrihnout za tim prvnim konektorem???
nebo jak se to da zkratit??
Áno.Citace:
Původně odeslal Miiisa
EDIT: myslel som to tak, ako to nakreslil Rainbow. (nenapadlo ma, že sa to dá pochopiť aj naopak :oops: )
kabel na FDD ma zpravidla 2 konektory (krome tretiho na desku), identifikace prednosti (master, slave) funguje tak, ze prvni konektor ma kabely stejne jako ten na desce a druhy (havni) ma nekolik dratu prekrizenych. Pokud chces, aby ti fungovala FDD tak, jak ma, ten druhy tam musi zustat. Pak ti bude system hlasit, ze mas na FDD pod pismenem A. kdyz ji das na prvni konektor a druhy nebude obsazen jinou FDD, tak ti BIOS bude hlasit chybu.
tj. strihat si muzes co chces, ale az za druhym konektorem. :wink:
Musis to spravit tak, aby si mohol zapojit FDD az za prekrizenie.
cize z tohoto: radic |=====|=====x===| FDD
urobis toto: radic |=====x===| FDD
takze pokud sem to spravne pochopil tak bych to mohl ufiknout tam jak je ta cervena cara jo???
http://www.misa.chytrak.cz/kablik.jpg
Ehm, co je to za kabel, ja myslel ze kabel od FDD ma jen dva konektory. Teda alepson ten muj.Citace:
Původně odeslal Miiisa
noo..tak ten muj asi ne :-)Citace:
Původně odeslal Crus
teda tohle tam mam pripojeny...
Môžeš. Akurát na novších kábloch už niesú tie väčšie konektory pre 5 1/4" mechaniky. Ten veľký konektor môžeš vybrať preč.
BTW: ten prekrížený koniec patrí do mechaniky a ten rovný do radiča (možno to funguje aj naopak ??? - neskúšal som).
Opacne to tusim nefunguje.
tak sem to tam ufik..a de to..
ustrih sem to tam jak je ta cara..vyndal z toho ten konektor k tem velkejm disketovkam..a tim koncem kde to neni ustrihly sem to dal do desky...tzn. ze tim, ke kterymu je bliz to prekrizeni...napoprvy sem mel v disketovce ten kablik obracene, pak uz sem ho jen otocil a de to....
diky
Doporučil som ti to zapojiť presne opačne (odstrihnutý koniec do MB) ale aspoň si overil, že to funguje aj naopak :idea:Citace:
Původně odeslal Miiisa
ja vim ze jo, ale ja sem ten konec cos mi doporucil mel s tim odstrihnutym cancourem a protoze tam okolo nebylo moc mista tak sem to tam dal obracene...a vono to slo... :-)Citace:
Původně odeslal PeterM
:idea: Ono je to najlepšie odrezať ostrým nožom rovno po hrane toho konektora tak, že ti nezostane žiadny vyčnievajúci kus kábla, ale IMHO to je jedno. Hlavná vec, že to funguje.
tak tak....to je hlavni..Citace:
Původně odeslal PeterM
sem tak na to koukal a voni by se daly ty konktory TEORETICKY po tom posouvat podle libosti..akorat se mi to tam nepodarilo zpatky namacknout :-( ale s kladivkem nebo sverakem by to jit mohlo...
ja to nekolikrat zkousel (kladivko a sverak) a uspesnost je cca 50 - 70% (u 80-ti zilovejch jeste mensi). Da se to pak zase vyndat a udelat o kousek vedle, ale ten kabel uz potom tak pekne nevypada. Ovsem na kulaty co maji draty oddelene si netroufam, to musi byt pekna pakarna.
Nie teoreticky... Prakticky sa takto montujú. (ale bez toho kladiva, please :roll: ) Zoberieš to jemne do zveráka a dôkladne zatiahneš. Úspešnosť 100% :wink:Citace:
Původně odeslal Miiisa
jo jo..ja im..teoreticky sem tam psal protoze sem to nevedel na sto procent...ale jak sem tak na to koukal a zkousel sem to rucne, tak mi to slo...Citace:
Původně odeslal PeterM
inak jako mierumilovne otvorite tu koncovku na kabli? bo mne sa zakazdym ulomia tie nozicky alebo co to je co ju drzia pokope a potom uz akurat sekundovve lepidlo :) ale tiez fungujem (robil som skrateny FDD a musel som otacat tych par zil)
Ihlou (obyčajnou na šitie...) alebo špičkou skalpelu.Citace:
Původně odeslal Arius
OT: viete, ako súložia ježkovia: hlavne opatrne! /OT
Takže asi tak: hlavne opatrne.
Základem pro každého "rozebírače konektorů",a to všech možných(molex,ATA kabely,větrák...) je přiměřeně silná jehla,se kterou si vždycky tu něco ohneš,tam zas nadzdvihneš... :-)Citace:
Původně odeslal Arius
V tomto případě si nadzvedněš to očko.Když se podíváš na konektor ze strany,kterou se zapojuje,tak na jeho koncích,kde jsou očka,jsou u každého 2 malé dírky tak akorát pro tu jehlu.
Pak už to je záležitost sekund.
Jinak já udělal s FDD kabelem krátký proces.Nejdřív jsem sundal prostřední konektor a plochý kabel složil na 1/4-vypadá to skvěle a teď,když flexuju počítač,tak jsem ho rozřezal po 2 žilách a dal do flexa.
V GM Electronic (a pod.) sa tie ploche kable predavaju na metre a konaktory tam tiez maju - takze si mozes spravit kabel aky chces. Mam nejaky divny FDD kabel - dlhy, ma divne farby a nema oznaceny pin 1 - ale nerobil som ho ja.