Ako je to s vodnym chladenim zaboxovanych CPU?
Dik
Printable View
Ako je to s vodnym chladenim zaboxovanych CPU?
Dik
To že jen procesor zaboxovaný zanemená pouze to, že v krabici s ním je i chladič a ty si na něj můžeš dát třeba tekutej dussík do roury.....
a heatsink pouzit treba na cipset.. :lol:Citace:
Původně odeslal Hnoj
to ze je box neznamena ze je pevne spojeny s chladicem.
Já vím, že teď položím trochu lama otázku ale já prostě musím :-)Citace:
Původně odeslal Marty
Jak chceš ten pasiv z boxa na ten čipset přidělat?(nebo třeba na grafiku atd...)
to uz je otazka sikovnosti uzivatele.. treba navrtat zespodu diry, do nich zavit a prisroubovat k desce s nejakou gumovou podlozkou, nebo uchytit nejakym "dratem" .Citace:
Původně odeslal 559
je tisic moznosti :)
Většinu času trávíš nadáváním nad tím, že je mezi žebry málo místa. Dělal jsem si pasiv svýho času na GF 4200Ti, použil jsem box z Athlona 1700+. Nejdřív si musíš změřit přesně díry v desce (kartě...) a přenést to na pasiv. Vrtačkou vyvrtáš díry (průměr stejnej jako v desce).
Já jsem potom vyvrtal velkym vrtákem (8mm) díry do pasivu KOLMO k základně pasivu tak, že protly díry pro šroubky. (Tím kolmo myslím to, že když máš pasiv položenej na stole, tak vrtačku bys měl taky položenou na stole a posunoval po desce). Tak mi vznikl otvor, který umožnil použít šrouby s rozumnou velikostí hlavy...
nebo můžeš provrtat pasiv kompletně skrz (i přes žebra, i když tam bude vrták asi dost skřípat ;D ) a použít dlouhýý šrouby s velkou podložkou na vrchu žeber.
Citace:
Původně odeslal Louis
a nebo ty zebra, kde ma byt hlava sroubu, odfrezovat, vyhnout, nebo tak neco. ale docela elegantni je to tou dirou se zavitem, akorat problem je v tom ze kdyz si to das na NB tak to pak nesundas bez sundani desky.
áá, díra se závitem, to mě nenapadlo :idea: . Já jsem vycházel z toho, že mám jenom vrtačku. Frézku má doma málokdo a se závitníkem je to už asi lepší, ale já ho třeba nemám... :?
Pokud mas rucni vrtacku, tak si ho honem utikej koupit - je to zalezitost od 30Kc, ja mam treba nejakej ma M3 a stal asi 45Kc.. pohoda. Jakmile budes mit zavitnik tak prestanes pouzivat maticky ;D dokonce v greencube jsem mel v plechu, na kterem byl uchyceny MB, timhle udelany zavity a do toho nasroubovany distancni sloupky. staci malo..Citace:
Původně odeslal Louis
uff, uff, už běžím :!: to se bude hodit... :-)
Z desky to klidne sundas. Znate ty sestihranne bazmeky (jak se jim nadava...) co se zasroubuji do case a do nich pak prijdou sroubky co drzi desku? Staci je dat do tech der kolem NB, zespodu prichytit matickou a je to. Chladic se pak prisroubuje do nich a da se odmontovat kdykoli bez oddelavani desky :idea:Citace:
Původně odeslal Marty
Tie "sestihranne bazmeky" ako si ich výstižne nazval (ináč dištančné stĺpiky zo závitom...) majú jednu chybu: obvykle sú vyššie, ako čipset. Teda keď na ne položíš chladič, tak nedosadne na čipset. Chce to potom rôzne šaškovanie ohľadne úpravy spodku chladiča a podobne.
Ja som navŕtal do plechu na ktorom drží MB diery priemeru 10mm v mieste, kde sú otvory v MB na upevnenie čipsetu, takže mám prístup ku skrutkám zo zadnej strany MB :idea:
Jo, taky dobrý a chytrý řešení... :idea:
Ty distancni sloupky (jsem si nemohl vzpomenout na nazev...) se daji koupit i nizsi, ale je pravda ze asi ne tak aby nepresahovaly pres cip.Citace:
Původně odeslal PeterM
Vzhledem k tomu, ze takhle mam na NB pridelaneho vodnika s rozmerem zakladny presne jako NB cip, tak me nejaka vyska ani nenapadla...
Vyvŕtať do pasívu dierky menšie ako je priemer samorezky a použiť hrubú silu - samorezka si tú dieru do mäkkého hliníka urobí sama...
Ja som takto použil vrták 1,5 a skrutku cca 2,5...
Keď sú diery aj so závitom hotové, skrutky vybrať a chladič prichytiť na kartu / dosku...
4DonCarlos: jj na vodnika to zni jako skvely reseni, urcite to takhle udelam az se v tom zase budu rejpat, dik za super napad :) jo a mimochodem se mrknu, jestli nahodu nemam v chieftecu v tom plechu co je na nem deska v oblasti NB vyriznute okenko, mam takovy pocit ze to tam je..... a jestli ne, tak bude :D