Zajímalo by mě jestli je nějaký důvod proč vypínat/nevypínat čerpadlo když mám vypnutý počítač, vím že čerpadlo ohřívá vodu, ale ta se stejně během několika minut provozu ohřeje taky.
Printable View
Zajímalo by mě jestli je nějaký důvod proč vypínat/nevypínat čerpadlo když mám vypnutý počítač, vím že čerpadlo ohřívá vodu, ale ta se stejně během několika minut provozu ohřeje taky.
ja ho vypinam ...mam totiz prodluzku s vypinacem takze ho vypnu a je... :wink:Citace:
Původně odeslal P.D.
kdyz chcu zapnout kompl tak zase zmacknu cudl a pustim kompl...tim se mi nestane ze bych zapomnel zapnout cerpadlo :-)
JJ, tak to mám taky, spíš mě ale zajímají nějaké důvody proč to vypnout nebo ne :wink:Citace:
Původně odeslal Tukancheez
presne tak jako tukancheez.. rele je pro mne zbytecne..
Nevypinam jede mi nonstop a nehodlam natom nic menit... diky neustalymu toku se tam netvorijou zady rasy a bordel takze klidne pul roku nemenim vodu a je porad stejne cista(spinava) :lol:
vypínám společně s komplem jen když jedu na delší dobu pryč, tj. tak 1x za měsíc, jinak jede nonstop
Nevypínám, nazapínám, o to se stará relátko... :wink:
jiste staci pouzit rele a je po starostech, otazka 150kc
Zatím jediná odpověď na mou otázku ;D , taky si myslím že je lepší to nevypínat,aby si ten bordel neměl čas nikde sednout :DCitace:
Původně odeslal Khandar
Tak si pořiď filtr (za 25Kč benzínový). Mě na rez pomáhá. Já výpínám (resp. PC), jak čerpadlo tak ventilátor by mě asi sežralo běžet nonstop... :-)Citace:
Původně odeslal P.D.
Tak uz mi to bezi tyden v kuse ... zatim ale nasucho, vlastne namokro, ale bez bloku na procesoru ... cekam na Cascadu ... a myslim ze to vypinat uz asi nebudu. cerpadlo ma 11W, je to tichy jako lvi psouk, takze na to dlabu.
:)
Cerpadlo vypinam jen obcas....ale vetsinou jdu od compu s rudyma ocima a je mi uplne jedno jestli cerpadlo bezi :lol:
Já vypínám relátkem, nestene se mi pak že bych zapomněl zapnout wodníka. Myslím že když beží čerpadlo neustále třeba rok v kuse tak se dost opotřebovává a navíc spotřeba proudu se nějak taky ukáže (teda alespoň u mě). Řasi sem jeste v mim vodníku za 3/4 roku nezahlédl, ale mám destilku se savem a kapkou jaru.
Hmm, to opotřebování je pěkná věc, ale tyhle čerpadla jsou stavěné na non-stop provoz, spíš bych viděl že se opotřebovávají při startech :wink:Citace:
Původně odeslal Frost
No kdyz uz mluvis o tom, ze se ti nestane, ze bys nezapl cerpadlo, tak v tom bych nevidel problem. Muj pocitac bezel 12 minut bez cerpadla nez zacal rvat. Zapnul jsem cerpadlo a pak uz samozrejme pohoda.
Pokud vim tak dost soucastek nema rado zapinani a vypinani a svedci jim spis nonstop provoz a ty cerpadla sou zrovna staveny na nonstop takze nevim co resit dal.
Mam vyvedeny vypinac dopredu na panilek (preruseni faze)
Je to přesně tak, zapínání a vypínání jim škodí, odstředivá čerpadla jsou určena pro akvaristiku, kde musí fungovat nonstop, čerpadlo nevypínám nikdy, když to doporučuje i jeho výrobce něco na tom bude.Citace:
Původně odeslal P.D.
nan cerpadlo ... mam RELE .. pohoda
.. zapne sa s kompom (casovany start, MODEM, dialkove IR) / vypne sa s kompom ( casovany off, dialkove IR, "Start"+"vypnout" :) )
proste balada :) .. ato ze ma ist neustale ma netrapi .. cerpadlam je to fuc*kt .. a vyrobca odporuca neustaly chod len preto aby sa skoro opotrebovali a kupili sme si dalsie :) .. ale to je len moj nazor .. (no flame)
mno, mne cerpadlo odeslo asi po necelem roce non-stop provozu, nejdrive zacalo rachotit, pak se poprve zaseklo, potom jeste nejakou dobu s rachotem cerpalo a v sobotu odeslo do vecnych lovist. :evil: Takze dneska jsem si na nove koupil rele a zitra ho zapojim.
Co takhle se aspon trosku zamyslet a uvest i typ cerpadla ktere nevydrzelo tvuj narocny rocni provoz :wink: ?Citace:
Původně odeslal gregorius
Čerpadla jsou sice dělaná na non-stop provoz, ale nechápu proč by mělo čerpadlu vadit časté vypínání a zapínání. Z principu hydrodynamické čerpadlo při rozběhu klade minimální odpor, tím méně zatěžuje i el.motor při rozběhu. Myslím si, že spíš bych dřív odvařil spínáním kontakty než to čerpadlo. Si to pletete se vznětovým motorem ne? Těm trvá několik minut než se zahřejí na provozní teplotu kde je cca 15x menší mechanické opotřebení.Citace:
Původně odeslal NazQul
Sicce NOVA 800l/hodCitace:
Původně odeslal PetrT
mimochodem, koupil jsem znovu to stejne, mam ho ted prutokove zapojene a trosku slzi, tak ho musim utesnit...no a dnes v noci jsem ho zapomnel vypnout a uz zase slysim nejake rachtani, asi se do nej dostal vzduch :/
tu novu mam aj ja .. je dobra .. odporucam vypinat .. najme ak ho mas ako prietokove :)
slzi pretoze ten tesniaci o-kruzok je na prd.. dal som tam silikon a je to fpohode ..
Ja cerpadlo vypinam...Predlzovacka je vyvedena na stôl asi 30cm odomna a vypinac na PC tiez asi 30Cm, takze nezabudnem ho zapnut, ale stalo sa aj ze som zabudol zapnut.Vtedy mi asi tak po 5 minutach zacalo piskat Pc(mam nastavene aby hlasilo 55stupnov).Takze pohoda. Cerpadlo mam sicce mikra(300l/h)...Inak napiste ake mate cerpadla, aby sme vedeli ktorych je najviac ;D