???
Printable View
???
:D THXCitace:
Původně odeslal Adrenix
Toto sa mi nejak nezda...Citace:
Původně odeslal gl_st0rm
zdat se ti muze co chce, hlavni je to, ze mi to podle toho funguje ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Snorri
Co se ti na tom nezda? Kdyz mas 12V jednim smerem, pripojis k tomu opacnych 5 (Tedy vzdhledem k 12ce -5) proti zemi, je vysledkem 12+(-5), tedy 12-5=7 :)Citace:
Původně odeslal Snorri
presne tak. je to vlastne rozdil potencialu, neboli klasickej delic napetiCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
dělič napětí,já tě zabiju. využíváš rozdílu potenciálů a ne žádnej dělič napětíCitace:
Původně odeslal DoktorG
.dělič napětí je když třeba mezi 12V dáš dva odpory.o stejné velikosti,a mezi nimi máš napětí 6V proti zemi.
SPSE rulezz 8) ;DCitace:
Původně odeslal eRTY
Ja to mam tak, ze + od fanu do +12V a - od fanu do 5V :roll:
A je to tak správně? Mát to tak bejt? Už se v tom tady přestávám orientovat ???Citace:
Původně odeslal Snorri
Jo, delic je neco kapku jinyho :)) FEL ruleeez :)Citace:
Původně odeslal eRTY
Mne to tak funguje :roll: ...Citace:
Původně odeslal BDs
Tento pic ma trosku tiez poplietol...
ten obrazek je dobre!!! podle toho sem to zapojil a jede to uplne v pohode!!!Citace:
Původně odeslal Snorri
Snorri: Vsak to mas zapojene rovnako ako na obrazku ;)
nn...Citace:
Původně odeslal Rainbow
sorry s tim delicem kampu sem se upsal. Bylo uz pozde. Vim ze je to s odporama. Namaloval bych nejakej ale malovat na pc fakt neumim. ;DCitace:
Původně odeslal eRTY
takze se omlouvam ze "mensi" chybu :-(
Copak, pan snad nema rad Paintbrush nebo podobne "advanced" graficke editory? :))Citace:
Původně odeslal DoktorG
No abych pravdu rekl tak neumim malovat ani rukama natoz nejakym malovanim ve woknech ;D ;DCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
no paintbrusch asi je "advanced" ;D ;D ;D
Vykašlal bych se na pochybný čachrování s kabelama, je lepší si koupit regulátor LM317T asi za 17Kč, odpor a potenciometr a uděláš si nádhernej regulátor otáček.
NAVOD a RIZIKA
http://helium.webz.cz/hw/fan_reg_2.html
s 555 je to taky dost dobrý, je to vlastně pulzní regulátor a můžeš regulovat otáčky pomalu od nuly, je sice trochu složitější, ale hlavně lacinej
Super pani ....teraz este napiste ci vam to stale beha pez problemou..mne totiz jeden kamos povedal ze ma navrhne na nobelovu cenu ak to tak rozbeham tak chcem mat istotu pred tym nez s tym zacnem laborovat..ale ako to pojde tak mam vsetky vetraky 5 volt a 7 volt ;D inac mat nobelku je super ..tusim je tam aj neaka financna odmena takze sa velmy rad rozdelim :D samozrejme v patricnom pomere
Duron 650/1100 - cpu, zdroj, TitanD5TB, bocni 8cm ventilator, ventilator nad hdd - vsechno 5VCitace:
Původně odeslal Macko
toto co mam tedka - bocni ventilator, zdroj, cpu - 7V...ostatni beze zmeny.