moj fotak nefoti ked je studeny, presnejsie ked sa schladi baterka...
dost ma to stve, hlavne na lyzovacke... co s tym???
fotak: canon IXUS
Printable View
moj fotak nefoti ked je studeny, presnejsie ked sa schladi baterka...
dost ma to stve, hlavne na lyzovacke... co s tym???
fotak: canon IXUS
neviete nikto nejake riesenie???
Mně to dělá s C220 taky to samé a je to poznat hodně.
Pověs si ten foťák na krk a pod bundu a je to. Když chceš fotit tak jenom rozepneš zip. ;)
Jj, stará známá bolest většiny digiťáků - nefotí pod bodem mrazu. Jediná rada je zahřívat, zahřívat, zahřívat, nejlépe pod bundou. Proto se tak často ptám, na co ten či onen člověk digiťák chce - jak jsou v tom hory, doporučuju okamžitě co nejmenší modely, aby se vešly... :wink:Citace:
Původně odeslal kubajzz
Docela zajímavý, zevloval jsem s A200 už i v mraze (asi -5°C) tak hodinku a pořád to fotilo. Pravda ale je, že jsem ho po každé fotce vracel do obalu a do kapsy.
No tak se nediv - nepromrznul!!! :wink: :lol: 8)Citace:
Původně odeslal JOHN
Mno s NIKON CPx 995 jsem lital celej den po horach pri cca -8 a fotit slo stale, byl jen v pouzdre na krku, nemysli, ze by ho tolik zahralo :)
Nezahřálo, ale taky nepromrznul - buď si jistý, že zmrzlý digiťák opravdu nefotí...ŽÁDNÝ!!! :wink:Citace:
Původně odeslal Ada4me
na krk si ho nemozem zavesit...
1; ma malu snurku...
2; nejazdim zrovna pomaly a asi(urcite) by mi tam vadil...
cize sa s tym neda nic robit... fajn...
DObre, zadny vyrobce ani neuvaci provozni teploty pod bodem mrazu, ALE, kdo mi vysvetli PROC ten fotak za mrazu nefoti a podle nekterych zdroju se muze znicit. Nebertme v poraz baterky, o tech je to znamy ze cim vetsi zima tim min vydrzej. CCD funguje do -40 a elektronice taky mraz nevadi ( krom nejakejch oscilatoru asi ) neberme v potaz ze by vymrzla vevnitr nejaka vlhkost.
Fuji S602 Z jsem s ni behal skoro pul hodiny v -15 a na dpreview psali ze funkcnost odzkousena do -25. Akorat LCD zobrazuje silene pomalu.
Digiťák pod bodem mrazu fotí.
Ale blbě - všechno strašně trvá.
A podle mě to má jediný důvod a tím jsou baterky, protože digitální foťák má oproti klasickému několikanásobný příkon (zvláště se zapnutým LCD).
Je to asi jako startovat v zimě diesel a benzíňák. ;)
u mna je jediny problem ta baterka...
aj ked je fotak premrznuty, ale baterka je vyhriata taq funguje v pohode...
samo ze je to baterkou
Ked si nabijem notebook, donesiem ho do skoly a tam ho zapnem tak sa rozsvieti iba Battery low a nic viac :( Ale to je NiCd 7 rokov stara...
2rain: myslim, ze u teba to bude asi ten vek tej baterky :-)
Ked ju nabijem a potom necham bezat tak okolo hodiny este vydrzi...
V tom fotaku mas Li-Ion?
ano li-ion...
Myslel som ze tie nie su take citlive na nizke teploty. Ale vidim ze su...
ale su...
ani mobil mi nefunguje ked je zima ;-)
jj, ted jsem byl na horach...fotak pod bundou vytahnu ho a nic...rikam si sakra mel jsem zkontrolovat baterky, davam novou sadu a vyfotim presne ctyri fotky a opet to jde dokopru (4x1800 mAh NiMH). Pod sjezdovkou vytahnu mobil (LiPol baterie) a chci zavolat...display se prekresluje neuveritelne pomalu a baterie je skoro na dne. Proste elektronika se do mrazu nehodi :-(Citace:
Původně odeslal visby
Trosku offtopic, ale
DM aky mas nazor na fotak Canon Ixus V2 ?
mam ho poziciany tak sa len tak z haluze pytam :wink:
ten ixus je dobry...
tusim uz dokaze aj filmiky... je to stale jeden z najmensich fotakov...
aha mna sa nikto nepytal, co uz... ;-)
:DCitace:
Původně odeslal visby
Malej, ale šikovnej... :evil: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Snorri
Preco tie smajliky ??? :evil:Citace:
Původně odeslal Darth Maul