Existuje nejaky vypocet ztratoveho tepla u AMD64 pri taktovani?? Pro AMD XP je na netu par vypoctu a nejaky tabulky ale pro AMD64 nic neni... jen se uvadi pri defaultu 1,55V 89W !
Nevite nekdo jak na to?
Printable View
Existuje nejaky vypocet ztratoveho tepla u AMD64 pri taktovani?? Pro AMD XP je na netu par vypoctu a nejaky tabulky ale pro AMD64 nic neni... jen se uvadi pri defaultu 1,55V 89W !
Nevite nekdo jak na to?
Nerikejte mi ze nikdo nevi ? :o
naco to potrebujes ??? vedecka praca ;DCitace:
Původně odeslal FatalDooM
Tech 89W je TDP a v praxi ho procesory pri defaultnim napajeni a frekvenci nedosahuji ani zdaleka. A64 jsou studene procesory a to znamena jedine - mensi prikon. Protoze u CPU plati, ze nejmene 99 procent prikonu se meni na teplo.Citace:
No me de o to jen spocitat kolik tepla vyda treba AMD 2800+ pri 1,60 nebo 1,65 atp. a pri jake fregvenci...
No ono je to trosku slozitejsi, protoze kdyz jsem se dival na vypocty AMD XP tak treba 1333 pri 1,8V ma jinou teplotu pri 1500 nebo pri 1550 , nebo neee ??
Sem to videl u sebe, kdyz jsem nechal stejne napeti a pridaval jsem MHz tak se mirne zvysovala i teplota , zajimalo by me jak je to u AMD64 pocitat s napetim a ampery nestaci :!:
Vždy je to o napätí a ampéroch. P=U*I Problém je, že napätie vieš, ale prúd nie...
BTW: ak ti neporadí Eagle, tak asi nikto...
Přímo na www.amd.com jsou všechny informace ka každému procesoru, tak neříkej že na netu nic není ;DCitace:
EDIT: Přímo tady najdeš všechny datasheety k Athlonům 64, ono stačí jenom umět hledat!
http://www.amd.com/us-en/Processors/...9_7203,00.html
no ehm teda dik za pomoc ale nikde se tam nepise kolik W vyda po pretaktovani treba na 1,65V to by slo odhadem spocitat P=U*I ,ale treba pri 1,65V na 9x250 a 9x200 bude jina teplota a ta se u AMD XP pocitat da... jsou na to tabulky a vypocty, ale na AMD64 nic neni :!:Citace:
Přímo na www.amd.com jsou všechny informace ka každému procesoru, tak neříkej že na netu nic není ;D
EDIT: Přímo tady najdeš všechny datasheety k Athlonům 64, ono stačí jenom umět hledat!
http://www.amd.com/us-en/Processors/...9_7203,00.html