http://www.anandtech.com/cpuchipsets...oc.aspx?i=2139
Printable View
Myslím že XPčka jsou už minulostí, jak to tak sleduju :-)
No ono to este nejaky cas sa budu predavat, tak skoro to z trhu nevymizne
Ale co je dobre pre nas smrtelnikov tak pokracuje podpora SocketA (462)
Som zvedavy na pretaktovatelnost...
No rofl, obzvlast odstup architektury A64 v DX8 hrach je uzasny. :o Nu co uz, nejak dozju tento rok s mobile Bartonem ;D
he nezaradili do testu ani jednu z P4 s jadrem prescot :( ani a postarsim NW
Stejne jako tam nezaradili zadnou nadupanou A64 pro s939.Citace:
Původně odeslal Lipo
A to proto ze Sempron je urceny proti celeronum a s temi ho take pomerovali... a jak je videt... tak na platvorme SA je to vyrovnane vykonove (o neco malo vede Sempron) , ale je take navic levnejsi.
Kdezto na 3100+ na s754 za nejakych 3.200 se zadny Celeron (ani D) necape... vubec nema sanci.
Opet plati za min penez vice Muziky.
chtěl jsem si kupovat A XP-M a poradne to pretocit ale kdyz to vidim tak vaham.Vykon toho sempronu na soc.754 je skvelej a cena jeste lepsi.
nevite kdy se zacne u nas prodavat??
Já si počkám na sempron S939..... :wink:Citace:
Původně odeslal Fleak
to se nacekas... pro tenhle socket se zatim neplanuji a pokud vyjdou tak az v r.2005Citace:
Původně odeslal Mastr
planuje se pro tenhle socket vubec neco levnyho??Citace:
Původně odeslal Mastr
Podle roadmapy AMD mozna az v Q2 roku 2005, kdy ma vyjit jadro Palermo (0,09mikronu) , coz je vlastne predelane jadro Paris (Soucasny Sempron na 0.13mikronu).
Neni ale jeste urceno jestli bude i pro S939, takze zatim neni nic levneho jisteho... leda slabsi modely A64...
A kdybys viděl co to udělá když dáš tu A64 2800+ na 2.3Ghz, to bude lítat ještě tak o 20-40procent rychleji! :o :-)Citace:
Původně odeslal Halen
vypadá to opravdu skvěle, ale mohli to srovnat např. i s 3200+, abych posoudil, zda má upgrade na s754 vůbec smysl.
Ale myslím, že se tomu stejně asi nevyhnu, na podzim si to stejně asi pořídím, výsledky mě docela překvapili (mile ;D ). I když teď zvažuju, jestli Sampron nebo rovnou A64, co je podle vás lepší v poměru cena/výkon?
Samozřejmě že to má smysl, je to skok jak prase! Sám jsem měl tu A64 2800+ a rozdíl v rychlosti oproti XP byl 20-40procent! A to jsem neměl ještě paměti synchro se sběrnicí, pak by to lítalo ještě rychleji! a troufám si tvrdit že mít v té době dobré chlazení tak to dám na 2.4Ghz a překonal bych možná i tu svojí sestavu co mám teď.Citace:
Původně odeslal bigbalu
Vykon cena ma urcite lepsi S462, protoze stoji min nez pulku a S754 neni dvakrat vykonnejsi. kdyz tak o tom premyslim, tak nejvetsi pomer vykon/cena ma duron 1800MHz, je za 1200 bez DHP, ale ten uz dneska asi nikoho nenadchne, ikdyz do office PC jej davam stale spolus PCchips M848ALU za 860kc, pripadne s integrovanou grafikou za 1100 :-))
Citace:
Původně odeslal bigbalu
Zatím vyhodnocuju výsledky testů a že bych byl Sempronem 3100+ nějak super moc nadšen, to se říct nedá.
Proboha a co jsi cekal od CPU kterej souperi s Celeronama D a stoji 4200kc?
Ja myslim ze svuj ukol plni na jednicku...
Vždyť to je prakticky to samé jako A64 2800+ bez 64bit instrukcí s poloviční cache, tak co se ti nelíbí? já myslím že drží krok s A64 2800+ více než dobře.Citace:
Původně odeslal Eagle
Že bych čekal, že bude lepší než Barton? Nebudu se tady o tom rozepisovat, moje stanovisko vyjde v recenzi.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Mě to připadá že mluvíš o Sempron 2800+ socket A a né o Sempron 3100+ :?: :lol:Citace:
Původně odeslal Eagle
No mohli tam dát ale lepší grafiku. ;D
3100+ je samozrejme lepsi nez barton... zvlast pokud koukas na pomer cena/vykon/budoucnost/OC.... pokud proti Sempron 3100+ na 1.8 GHz postavis treba AXP 3200+ tak bych rekl ze ve vetsine testu vyhraje Sempron, a navic ma urcite o dost vetsi OC potencial nez AXP 3200+.Citace:
Původně odeslal Eagle
Nemluve o jeho vetsi technologicke vyspelosti... SSE2 treba...
Vyhraje určitě ve všech testech, to mi věř, myslím ten Sempron 3100+, ono stačí jenom zvednout to s 1.8Ghz na 2Ghz a ten rozdíl je obrovský, u XP je takový rozdíl 2x menší, stejně jako u P IV, ale v případě že se zvedá i FSB, tak to se ten rozdíl mezi P IV a XP vs A64 zmenšuje.Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
me nejde dohlavy jak se ted pocita raiting?? jak muze AMD 64 2800+ byt lepsi Sampron 3100+???
napada me ze u AMD 64 se raiting pocita k P4 Prescot a u Sampronu se to pocita k Cel D. je to tak?
jinak vykon se mi zda oproti Celeronu D dobry... jen jestli porazi i P4NW... chtelo by to...
a myslim si ze jestli ty Celerony D pujdou taktovat k hranici 3,5GHz tak se z nich stane dobry zbozi...