Samtron 14" mono - trasenie obrazu
Mam tu v robote na routeri pripojeny 14" mono monitor Samtron. Vyhovuje mi, ze je maly obraz ma celkom pekny. Problem je ale v tom, ze sa obraz cely trasie - a nielen na nom, ale ked je zapnuty, tak aj na monitore vedla. Este som to nemal rozobrate, ale myslim, ze bude zly termistor, co by mal vypnut demagnetizaciu kratko po zapnuti. Moze to byt tym?
Re: Samtron 14" mono - trasenie obrazu
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Mam tu v robote na routeri pripojeny 14" mono monitor Samtron. Vyhovuje mi, ze je maly obraz ma celkom pekny. Problem je ale v tom, ze sa obraz cely trasie - a nielen na nom, ale ked je zapnuty, tak aj na monitore vedla. Este som to nemal rozobrate, ale myslim, ze bude zly termistor, co by mal vypnut demagnetizaciu kratko po zapnuti. Moze to byt tym?
Je to dosť pravdepodobné. Skús si nastaviť refresh obrazu na 50Hz, či to trasenie bude synchrónne (najjednoduchší postup, ako zmerať frekvenciu toho rušenia...).
Pravdepodobnosť vyschnutých kondenzátorov na primárnej strane zdroja vylučujem, to by ti nerušilo ostatné monitory.
BTW: na tú demag. cievku si daj vypínač a máš po probléme, neoplatí sa to opravovať...