tak sem koukal na voltaz co jde do prociku a skace o 2 setiny treba s 1,76 na 1,78 nebo dokonce kdyz sem dal 1.825 v biosu tak mi to skakalo i na 1.86 nechapu mohl by mi nekdo prosim pomoct dobrat se k reseni? dik sestava tu vidite
Printable View
tak sem koukal na voltaz co jde do prociku a skace o 2 setiny treba s 1,76 na 1,78 nebo dokonce kdyz sem dal 1.825 v biosu tak mi to skakalo i na 1.86 nechapu mohl by mi nekdo prosim pomoct dobrat se k reseni? dik sestava tu vidite
To je celkem normalni, bud rad za vyssi voltaz (pokud taktujes), lepsi nez gdyby to davalo mensi voltaz nez pozadovanou. Nebo gdyby pri zatizeni procaku klesalo napeti.
asi mas pravdu mel bych byt rad za to ze to pousti vic voltage nez min ale i tak mi to pripada divne ...
Cim lepsi zdroj tym su odchylky mensie - ale par stotin ta nemusi trapit.Ked mas system stabilny...
Aj tak rozdiel moze byt sposobeny zlym odcitanim senzoru - a pritom napetie na CPU moze byt v skutocnosti konstantne
Je to tak...cim lepsi zdroj tym mensie odchylky. TO ze voltaz je vyssia moze byt klamliva hodnota..stacia nepresne udaje zo senzora - proste to co hovori Deviant.
Vyssia voltaz je lepsia ako nizsia - este sa pametam na casi ked som mal K7T Turbo Raid od MSI a hadzala namiesto 1,85 tusim az 1,9V... :)
Ta višia voltáž veru nieje na závadu. Inač ak chceš vedeť presne kolko ti ide do CPU tak je najlepšie to zmerať multimetrom priamo na stabilizatoroch napetia. Najdeš ich nedaleko petice na CPU.