Pomohlo by znizenie napatia jadra v Biose k tomu , aby sa CPU menej hrial ?
Mam Bartika 2500 a FSB aj Nasobitch default... / 166x11/.
Printable View
Pomohlo by znizenie napatia jadra v Biose k tomu , aby sa CPU menej hrial ?
Mam Bartika 2500 a FSB aj Nasobitch default... / 166x11/.
Logicky, čím nižšie napätie, tým nižšia teplota, ale nemusí ti to fungovať stabilne, treba to vyskúšať.
Jen dodam, ze zavislost tepelneho vykonu na napeti je kvadraticka, takze i mala zmena napeti prinese velikou zmenu tepelneho vykonu.
jj - pomaha to docela dobre :-))), plus jeste SW chlazeni (v zavislosti na chipsetu) - viz muj AXP2500+ na 1.4V (min uz se na desce nastavit neda...)
pokud by byl procesor po snížení teploty nestabilní tak ho můžeš zkusit jestě podtaktovat
A jak by sa dala znizit voltaz treba na 1,35V kdyz deska Microshit umoznuje minimalne az od 1,55V
Skus iny BIOS.Citace:
Původně odeslal Mtex
Inak nechcem moc rypat ale ked chces znizit teplotu tak si radsej kup poriadny chladic a namiesto uberania napatia a :o podtaktovania :o mu pridaj a pretaktuj ho
amen. jinak neviděl jsem MSI desku co by uměla napětí pro NW pod default. možná kdybys tu desku přesvědčil že to je prescott....a to těžko.)Citace:
Původně odeslal Sherpa
aku tam mas teplotu ked sa toho tak bojis ???
ja som mal uz aj cez 70c a isel ako dabel :o teraz mam volkano a je to OK
Trochu mimo :wink: Tady jsme v AMD sekci a rec je o desce K7N2 DeltaCitace:
Původně odeslal Likedi
A s tim snizenim voltaze - pak uz me napada jen prerezat L11 mustky a zadratovat si ji v socketu :?
pri takte procika 2200MHz a znizeni napatia z 1.7V na 1.65V mi poklesla teplota o 3-5°C v idle.. skoda, ze to nebolo stabilne pri zatazi..
Na mojej MSI mi ide voltaz na 1,35vCitace:
Původně odeslal Mtex
konkrétní deska?...heh trochu uniklo :oops:Citace:
Původně odeslal MV
u microstaru to jde spatne mozna by to slo zdratkovat ale nevim to jisteCitace:
Původně odeslal Mtex
No mne to zas tolik nevadi, ale kdybich mu dal 1,45W a 2Ghz teplota by pri full loadu nepresahla 45°C
Dratovat moc nechci.
No nevim, ale jakou ze jsi to mel teplotu?? :) Pokud jsi netaktoval a nestrkal prsty do vetraku tak by to melo byt v pohode (pokud ne tak co treba reklamace?).