Nevie mi prosim niekto poradit, co moze sposobovat prebliknutie a cvaknutie monitora ? Je to v takmer pravidelnych intervaloch cca 15 minutovych. Jedna sa o Eizo FlexScanF78.
Po prebliknuti je vsetko v poriadku - farby , velkost aj tvar obrazu.
Printable View
Nevie mi prosim niekto poradit, co moze sposobovat prebliknutie a cvaknutie monitora ? Je to v takmer pravidelnych intervaloch cca 15 minutovych. Jedna sa o Eizo FlexScanF78.
Po prebliknuti je vsetko v poriadku - farby , velkost aj tvar obrazu.
Právě VN trafo!!! Moc času mu nezbývá :-(. Spíš než cvaknutí to je lupnutí...
VN trafo vybruje, takze se stava ze se vybrovanim porusi kontakty s deskou tistenych spoju - kazdopadne naber co nejdrive smer opravna ;D
Vybruje :lol: tak to je hlaska ja ksvina :o) a co kdyz v TV vybruje 20 let a TV bezi ? :o)
vibruje - vybry, zebry, žábry ? hele to asi nebude předpona "vy" :wink:
ale k věci, na to VN trafo se mi to moc nezdá. blbá otázka, ale neděláš často v jiných rozlišeních nebo není blízko monitoru halogenová lampička ?
pokud ti v monasu cvakne to znamena ze se ti rozepne nebo sepne rele tutiz ti nekde spatne nachvilku napeti trab ve zdroju treba muze byt vyschli kondik ..vse je mozna nemam moznost se dostat jak ke schematu jedine ze byto bylo neco jak pise o tma nic jak hleda servis .. ten co ma eizo a je to jako sony vnitrek.... tak kdyz bys to zjistil muzu se mrknout oc tam muze cvakat a proc :)
Vyraz do opravny asi vytek nejaky kondik.Citace:
Původně odeslal JohnyG
Cvaknutie moze sposobit aj iskra na zlom spoji konektora (vysoke napatie). Ja som mal problem ze sa monitor vypinal (blikol),popripade niekedy nenabehol. Bol to zly spoj VN kabla na obrazovku.