Mam jiz delsi dobu tuto grafiku a nedari se mi ji pretaktovat na vic nez 480/500, pak uz se to kouse a pada. Kde je problem?
Printable View
Mam jiz delsi dobu tuto grafiku a nedari se mi ji pretaktovat na vic nez 480/500, pak uz se to kouse a pada. Kde je problem?
Zrejme chlazeni.. hlavne si nenapsal jaky tam vubec mas..
Chlazeni? Nemyslim, mam tam 120 z boku a 80 pod grafikou ve volnych slotech. Kousne se to uz pri prvnim testu v 3DMarku 03. Verzi pro X800 mam.
Co takhle uvíst značku. ;)
A na default ti to jede OK? To je nějaký divný co třeba nemáš slabej zdroj zdroj?
Hmm mam Sapphire X800Pro a zatim bez jakychkoliv pridavnych chlazeni (proste normal vybal z krabice ;D ) sem ji dal stabilne na 520/540. A to kupodivu i v dnesnim 30C parnu po asi 5 hodinovem pareni UTcka vse OK. Jinak na todle nastaveni uz jedu zhruba 3 tydny. Rek bych ze VPU uz vic nedam zacnou se objevovat artefakty, ale pamet ma jeste rezervu, tak 550 az 560 bych rek.
??? artefakty pri zvyseni taktu GPU to bysom povedal skor ze to robi pametCitace:
Původně odeslal Haste
Btw: Mas pekny PODPIS >:}
Artefakty moze mat kludne na svedomi i privysoky takt jadra...
2 flukes: No, je to naozaj dost malo, ale OC je vzdy loteria - ak si chytil horsi kusok, tak to mas proste smolu.
2 Haste: Ten podpis si uprav podla pravidiel, inak on mozes prist...
sisi: Lepsi ? ;D
Greezmen: Kdes to slysel ze artefakty se objevuji jenom pri OC pameti ? Objevuji se pri obojim, ale obvylke to byvaji jine. Napriklad u R9800Pro se pri OC VPU objevovaly bile pixely(nekdy treba i 4x4 pixels) a u pameti zase "poletujici" polygony. U tohodle X800 je to trosku jinak, kupodivu.
noo pozor ja som napisal ze to moze byt pametou a vychadzam z vlastnej skusenosti s mojou kartou ktora pri vysokom takte gpu jednoducho zamrzne a na artefakti jej cas asi neostane ;DCitace:
Původně odeslal Haste
Kazdopadne aby jsme nesli OT, tak sem jenom chtel poznamenat, ze sem tu mel i ASUS AX800Pro TD(bez VIVO) a ta na tom byla podobne spatne jako pise Flukes. Proste natvrdo vytuhavala a nesla skoro vubec nahoru.
U tech X800 proste SAKRA hodne zalezi na stesti, znam zase naopak lidi co je dostali na 560/590. Holt kusovky ...
Je tom jenom o voltáži, ta moje grafika je sice X800Pro, ale voltáž měla default jako XT, to jest 1.4V, Když si dáte měřák na body viz. zde
http://www.vr-zone.com/?i=817&s=1
Tak uvidíte že tam nejspíš není ani 1.4V, což se pak může klidně dát bez problémů a těch 540 by to mělo dát, pokud není problém s chlazením. Takže pentilka a čmáráme ;D
2flukes - napis detaily o chladicich o kompu, at je se ceho chytit.
Jake mas ventilatory, na jakych otackach a kde umistene?
Muze jit o problem cirkulace vzduchu v case. Muze se stat ze teply vzduch ti nejde ven a toci se dokola v case. Zkus na chvili odstranit bocnici, zda se to nezlepsi. Muze se stat ze ta 120 co fouka z boku je mooc silna a ta 80 co je zespoda a kousek? dal tam nedofoukne a tak neni pasiv chladice dobre chlazenej - je chlazenej akorat maly kus bocnice chladice.
Bez blizsich udaju je to vesteni z kristalove koule.
Bok jsem taky sundaval a nic, je to proste v karte. Kousne se to v 3DMarku 03 hned u Wings Of Fury, to snad ta teplota nebude tak kriticka?
Dnes jsem vymenil RAMky A-Data za OCZ a XP se resetovali, musel jsem zrusit pretaktovani X800 a vse OK. Divne ne?
2 Spajdr - zkousel si to?
SKUS OBETOVAT PAR KORUNIEK NA VGA SILENCER,POPRIPADE V-MOD,TROCHA CERUZKY KARTE NEUBLIZI(VOLAKEDY MUSELI CHLAPCI CINOVAT ;D ) A UVIDIS AKO POJDE HORE,I KED JE TO HORSI KUSOK 8-)