Dokoncujem vodne chladenie ale mam problem - neviem ako by som vypol alarm, ktory sa spusti ked je odpojeny ventilator na procesor. V BIOSe som ziadnu taku moznost nenasiel (mam dosku MSI 645 Ultra-C). Neviete ako na to?
Printable View
Dokoncujem vodne chladenie ale mam problem - neviem ako by som vypol alarm, ktory sa spusti ked je odpojeny ventilator na procesor. V BIOSe som ziadnu taku moznost nenasiel (mam dosku MSI 645 Ultra-C). Neviete ako na to?
Kazda deska by to mela mit. Moje MSI to ma u Frequence and Voltage settings. Tam je neco jako detekce otacek a kdyz mam nizkootackovej fan tak to nadava. Podle me to staci vypnout a pak by to melo byt fpoho. Jinak o zadnem jinem nastaveni nevim
ja taku moznost v BIOSe naozaj nemam. Zrejme to budem musiet vyriesit trvalym odpojenim speakra.
Keď sa to nedá vyriešiť v BIOSe (osobne si myslím, že každý BIOS takúto funkciu má, ale môžem sa mýliť...) - urob si "imitáciu fanu" - nejaký multivibrátor (pozor - nepopliesť si to z vibrátorom :lol: ) ktorý ti bude dávať do konektora impulzy, akože tam je fan...Citace:
Původně odeslal riose
No, kedze nie som nejaky zdatny elektrotechnik, zostanem radsej pri tom odpojenom speakri, ale aj tak dik za navrhnute riesenie.
poradne prolistuj manual, jestli se v BIOSu kombinaci klaves nezapina pokrocilejsi nastaveni... znamy mel MSI na P4 (nevim presne jakou) a neco podobneho tam byloCitace:
Původně odeslal riose
PC speaker bych nevypinal a spis fakt zkusil poradne hledat. Ten speaker se ti muze pozdeji hodit kdyz neco odejde tak se da urcit co apod..
Tak som ho poriadne prelistoval uz asi stvrty krat, ale zial ani zmienka o vypnuti fanu / pokrocilejsom nastaveni. No ale aspon som sa snazil :). Viem ze speaker moze byt dolezity ale ja dam prednost radsej tichu.
A mas tam najnovsi BIOS? Mozno to tam neskor pridali.
na konektor na kterým máš mít CPU chladič napíchni jinej a dej si ho někam do casu a máš to ...
nemam, zatial som nemal cas to zistovat a navyse update je vzdy trochu riskantny.Citace:
Původně odeslal Rainbow
to nechcem, lebo ventilator by sa musel tocit aspon 1800 ot/min a ja chcem tichy pocitacCitace:
Původně odeslal Ladron
Tak som to nakoniec vyriesil. Najnovsi update BIOSu konecne umoznuje alarm vypnut. Dakujem vsetkym na fore, ktori sa mi snazili pomoct, specialne Rainbowovi:)