Nevite nekdo, proc se mi blbe zobrazujou stranky na mim serveru, kdyz stranka ma kodovani win-1250 ? da se to u apache nejak nastavit ? treba na wz.cz mi ty stranky jedou v pohode.
Printable View
Nevite nekdo, proc se mi blbe zobrazujou stranky na mim serveru, kdyz stranka ma kodovani win-1250 ? da se to u apache nejak nastavit ? treba na wz.cz mi ty stranky jedou v pohode.
ako máš nastavené kódovanie v prehliadači?
To se snad nastavuje automaticky podle toho co je nastaveny v meta ne ?
Jednou tam je nastavene ISO a podruhe zas windows, tet mam treba nastavene Windows, protoze tohle forum ma taky windows. Jak rikam na wz.cz mi to zobrazuje v pohode, takze prohlizecem to nejspis nebude, jeste me napadlo, jestli to nemuze byt kodovanim v MySQL, ale tam mam :
Takze to by melo bejt v pohode.Citace:
character sets> latin1 big5 czech euc_kr gb2312 gbk latin1_de sjis tis620 ujis dec8 dos german1 hp8 koi8_ru latin2 swe7 usa7 cp1251 danish hebrew win1251 estonia hungarian koi8_ukr win1251ukr greek win1250 croat cp1257 latin5
BTW: Jedna se mi vlastne o uplne samy forum jako je tohle.
Uz sa to tu niekde riesilo - tusim to robi PHPcko.
Nasel sem nejakej thread, ale tam toho moc nevyresily, jenom ze to bylo na nejakym hostingu, ale nic tam nenapsali, v php.ini sem nasel jenom default_charset,tak sem to zkusil zakomentovat a porad nic.
To bude ono, buď PHP alebo MySQL. Na servri WZ majú nastavené všetko do češtiny, ale doma si to musíš nastaviť sám... moc som ti neporadil. skús hľadať
webserver vetsinou posila v HTTP hlavicce i kodovani - v tom mozna bude ten problem. PHPckem se to da overridovat, ale na staticke HTML ti to nepomuze...
Aha tak asi sorry za mensi OT , ona se totiz ta zaloha databaze udelala v nejaky zas jiny znakovu sade, takze v databazi je to uplne jinak, kdyz dam novy prispevky,tak to jede v poho, ale dik za snahu ;-) ;D