rozhoduju se mezi touto kartou a GF2 MX!!!
Mam moznost si sehnat uplne novou kartu KYRO II od Herculesa za 1200Kc s DPH-coz si myslim ze je super nabidka!
ps:kdyztak me napiste jakej ma vykon, jakou kvalitu obrazu v porovnani s GF2 MX
dik!
Printable View
rozhoduju se mezi touto kartou a GF2 MX!!!
Mam moznost si sehnat uplne novou kartu KYRO II od Herculesa za 1200Kc s DPH-coz si myslim ze je super nabidka!
ps:kdyztak me napiste jakej ma vykon, jakou kvalitu obrazu v porovnani s GF2 MX
dik!
HLAVNE na HRY!!! trochu Wordu-Excelu,internet-ale hlavne HRY!!
Boze, jak muzes vubec vahat, KYRO II je vykonnostne na urovni GeForce 2 GTS a ne MX, kvalita 2D (aspon toho od Herculesu) je vynikajici (ted jsem mel v kompu nejake Radeony a ver, ze i Sapphire byl jen o kapanek lepsi).
I KYRO I je vykonnejsi nez MX a to dokonce se slabym CPU:
http://3dcenter.de/artikel/kyro/
(test asi v 17 hrach, KYRO I tam zamete s GF2MX i s Duronem 800)
Jestli chces par vysledku na me sestave s KYREM II:
3DMark2001 - 2748
3DMark2000 - 6248
3DMark99 - 10140
Quake III - 91,2 (max detail, 1024x768x32, demo001)
Wolfenstein - 54,8 (max detail, 1024x768x32, checkpoint)
Serious Sam SE - 64,3 (max detail, 1024x768x32, Yodeller)
Serious Sam SE - 31 (max detail, 1024x768x32, Grand Cathedral)
Serious Sam SE - 50,5 (max detail, 1024x768x32, Elephant Atrium)
Mercedes-Benz - 72,1 (max detail, 1024x768x32)
Dungeon Siege - 40,22 (max detail, 1024x768x32)
VillageMark - 151 fps (overdraw)
TempleDemo - 91,7
FableMark - 38,1 (stencil shadows podobne jako v DooM III)
Vsecko je to teda s trilinear.
Z toho co sem uvedl by GF2MX melo jen sanci (po OC) v 3DMarku 2001, v nicem jinym, jenze to je DX8 test, a kdyz DX8 hra tak Pixel a Vertex Shadery a ty MX (MaXimal shit) stejne nema.
Jeste se podivej na tu recenzi (thread jsem zalozil o kousek niz) KYRO II vs Xabre 400 a uvidis, ze ten cip se ani dneska stydet nemusi, jen to chce u nekterych her obejit to, ze nema HW T&L, Cube Maps a DXT kompresi textur pouze 1, coz lze pomoci 3DAnalyze nebo registru promptne vyresit (viz nase FAQ).
Co se tyce kvality 3D zobrazeni, muze se jakakoli NV15 ci NV11 rovnou obesit, srovnani takove Environment Bump Mappingu oproti Cube Mappingu napriklad na vode v UT2003 nebo na autu v Colinovi 2 je naprosto jasne.
KYRO ma navic Internal True Color, takze i 16-bit barvach ty hry vypadaji dost slusne, plus navic 8layer multi-texturing, coz ve hrach jako zrovna Serios Sam hodne ocenis.
Ne vazne KYRO II nemuzes s GF2MX vubec porovnavat, leda s GF2 GTS, z te dostanes po overclocku skutecne vyssi vykon, ale i s tim muze KYRO souperit vzhledem k lepsi kvalite 2D i 3D.
Neller & Vain: Kde berete ty KYRA za tyto prachy? Ja jsem nasel nejvyhodnej maloobchodni cenu 1800 s DPH za KYRO II Hercules 64MB TVout bulk v pcshopplus.cz ....
Mr.Vain: Tvou posledni vetu jsem nejak nepochopil, asi ti chybi cislo u nanosekund ;-) Jinak tech 2300 v 3Dmarku jde prece zlepsit, osobne jsem celkem v pohode s KYREM II, nepretaktovane GF2MX na stejne sestave v Marku prekonaval, odemci toho Durona, vysoka FSB ti s 3D vykonem udela zazraky
Vain: Jsem ted trochu statej ze Silvestra :wink: ale nejaky pismenka jeste vidim. Pekne si najdi na netu davod, jak odemcit Durona s jadrem Morgan, odemkni, sniz multiplikator a zvys FSB, 110 FSB s RAMkama PC133 je o nicem ...
Jinak RAM na karte asi nejakym dilenskym zasahem nerozsiris ;) ;D
PC133 ma nejakej efekt, ale ne, kdyz je provozujes na 110MHz, to je prece skoda ...
Myslim, ze Morgan se tuzkou uz neodmyka, to byl tusim Spitfire, ty musis lakem, ale nevim to jiste, poptej se kdyztak v AMD sekci, ale ani tim lakem to neni nic strasnyho
A vo to mi e aby nebyla jen na 110MHz ale na 133MHZ
2Neller: Rozhodne bych doporucoval kyro ale mam trochu obavu jestli mu bude ten pul ghz celeron stacit, na slabsich sestavach(400-600 mhz) bude skoro urcite rychlejsi MXko - ale tim vycet jeho vyhod konci ( Snad jeste podpora od vyvojaru)...
KYroII je omnoho vykonejsie, ale na tak slabuckom CPU jednoznacne MX... uz som na 400MHz KyroII videl, .............. nepouzitelne...