Mám připojení k netu a je omezené daty, za další stáhnutá data se hodně platí. Existuje nějáký program co monitoruje připojení a v případě překročení limitu odpojí připojení. Myslím, žo to umí i conmet, ale chtěl bych něco free a jednodušího. Díky.
Printable View
Mám připojení k netu a je omezené daty, za další stáhnutá data se hodně platí. Existuje nějáký program co monitoruje připojení a v případě překročení limitu odpojí připojení. Myslím, žo to umí i conmet, ale chtěl bych něco free a jednodušího. Díky.
Uz to tu parkrat bylo. Zkus DU Meter http://www.dumeter.com/Citace:
Původně odeslal Thor
Diky a omluvam se jestli jsem zalozil zbytecne diskuzi co uz byla ja sem nemel cas to tu prohledavat.
Zatím jsem zkusil několik programů a žádný neumí měřit data ve 3 časových pásmech denně. Neexistuje něco co to dokáže? Díky.
jak jako 3 casove pasma denne? kdyztak trosku rozved zpusob toho tvojeho pripojeni....
Mám limit na měsíc 200Mb od 6:00-17:00 1Gb od 17:00 do 24:00 a 2Gb od 24:00 do 6:00 a já potřebuju zvlášť měřit tok dat v těchto 3 časových pásmech. Takže tak.
tak o takovymhle rozvržení datovýho limitu slyšim prvně :)
ale zpět k tématu - nevim, jestli to nějakej program umí.
Možná bys mohl vyzkoušet Bandwidth Meter (http://www.desksoft.com)
Prohrab www.qr.cz.Citace:
Původně odeslal Thor
No tohle vidím taky poprve. :o To je fakt des, to bych toho ISP nakopal nekam, pokud by mi nerekl jak tohle rozumne merit. ;DCitace:
Původně odeslal Thor
Mají svůj měřák na netu, ale ten ukazuje cca o 5% více odebraných dat než DU meter a ostatní měřiče. Dá se to logicky vysvětlit nějákým přepočtem? Jinak jsem stále nenašel takový, který umí měřit v různé časy.
No tak to bych pouzil ten jejich merak. Beztak se bude ISP ridit podle neho. A ze ma 5procent navic je mozna takovej malej podvudek. Ale co ma clovek delat no :evil: .Citace:
Původně odeslal Thor
i kdyz se ti podari neco takovyho sehnat (dost pochybuju), poskytovatele to nebude zajimat, protoze ma svuj, kterej meri "presne" a ty si mer co chces. proste ten tvuj ho zajimat nebude a pokud to treba trochu prelezes dle svyho meraku, budes platit...
Presne tak jsem to myslel.Citace:
Původně odeslal ripper
Chtěl jsem ten program abych u něho mohl nastavit limit pokud by nějáká aplikace začala stahovat a já si toho nevšiml. Potom je taky mnohem jednoduší kliknout na ikonu měřáku než se přihlašovat pokaždé na jejich stránky. Co se týče toho počítání dat tak buď existuje nějáký přepočet nebo fígl, kterým si to mohou odůvodnit a na ten sem se ptal, nebo prostě podvádějí a porušují smlouvu. To mě chcete říci, že kdyby byl rozdíl 50% tak by řekli naše měření je v pořádku a máte smůlu to je přece blbost (otázka je jestli se má cenu vkůli 5ti% hádat) nehledě na to, že když stáhnu soubor o velikosti 100Mb a měřáky ukazují download kolem 100Mb a jejich 105Mb tak je to napováženou, ale dnes se už zdá, že měření odpovída skutečnosti, takže tenhle problém se mě snad už týkat nebude. Díky za odpovědi.