Cus
Potrebuju nejaky hodne rychly disk do netesu, ale nikde jsem nic nevidel.
link by se hodil.
Dik predem za pomoc.
Printable View
Cus
Potrebuju nejaky hodne rychly disk do netesu, ale nikde jsem nic nevidel.
link by se hodil.
Dik predem za pomoc.
hitachi vyraba 7200 rpm 60GB disky do ntb, su k dotaniu co som videl tak napr www.tsbohemia.cz aj ked je to shit obchod ;)
Ja by som chcel Toshibu alebo Fujitsu, ale zle sa to zhana a je to drahe...
Jeste prihodim pod-otazku
Jak je to se spolehlivosti 2,5" disku :?: ???
Osobne bych uprednostnil Toshibu pred IBM/Hitachi, ale to je po zkusenostech s 3,5"
Muze mi to nekdo potvrdit/vyvratit :roll: ???
Nikoliv, to se nedá potvrdit. U těch disků závisí na konkrétním modelu (a verzi, revisionu, atd.). Nedá se to říct, stejně jako nemůžeš říct, že např. Hitachi je lepší než WD - v některých případech to prostě platit nebude. Je to spíš o štěstí a nebo se dají tyhle informace (ale byl by to hroznej opruz) dostat od servisních partnerů notebooků, který používají konkrétní modely disků v notesech. Trh se samotnýma 2,5" hdd je v ČR mizivý.
je mi jasny, ze nedostanu exaktni odpoved - spis orientacni reference, i mezi OC-ckarama jsou prodejci a servisaci :wink:
Jinak, ja shanim 2,5" HDD do databanky na fotak, takze preferuju spis spolehlivost, min topeni a mensi spotrebu. Klidne na ukor rychlosti.
Pokud se nepletu, tak idealni by byl nejakej 4200ot se 2MB pameti. Kdyztak me opravte (doufam ze min otacek JE lepsi odolnost proti otresum a min topeni).
Ale abych se vyjadril taky k tematu - shopy kde se daji najit NB disky:
alzasoft
TSB (jak uz tady padlo)
SoftCom (pro Brnaky)
Alfacomp
Kde ? No prece v Nemecku :-) Zvlaste Hitachi pak vyjdou az o 35% levneji....
A 2.5" hadry vydrzej mistama i nechutny zachazeni, vetsinou odchazeji az vekem.... Jak nesnasim Hitachi v desktopu, tak na Travelstary nedam dopustit, nechcipnul mi nikdy ani jeden.... Vlastne jeden, az pote co me opustil a ten byl vymenen.... No problem.
Jinak z VO uchazejici nabidku ma Levi, SWS, atd ale ty ceny nejsou zadnej zazrak... Kupovat u nas navic v MO je strasna zlodejna....
taky uvažuju o něčem rychlejším, teď jedu na 4200 rpm 60 GB , kapacita ujde, mám ještě exter, ale rychlost je ubohá. DMX říkal, že pude do nějaký 5400 rpm s 16MB chache, ještě říkal že mezi 7,2k a 5,4k není až takový rozdíl- výkonný - zato teplota hluk o hodně nabudou. Můžete to někdo potvrdit? Ten diks ten noťas brzdí fakt nechutně.
ja jsem si pred rokem koupil do ntb 40GB toshibu (do toshiby toshibu ;D )v alzaci (i kdyz je to shit obchod...) a disk je v poho...
myslim ze jsou notasovy disky i odolnejsi nez desktopovy...