Taktovani a odpaleny zdroj
Vceram sem zkousel co vydrzi duron 1600 po asi pul hodince taktovani se to ustalilo na 2300 zacal jsem tedy instalovat win obcas se to seklo tak jsem snizoval a snizoval az na 2160 coz jelo v pohode pres skoro celou instalaci pak to chtelo restart tak rikam ze mu poradne zatopim a dal sem mu 2,1V a poradnou freq :) bootoovalo to a najednou se komp vypnul a uz nechtel naskocit zkosuel jsem to vypojit ze site a nekolikra resetovat bios ale bez uspechu zkousel jsem vymenit zdroj a pc se rozsvitilo a normalne fungovalo tak se ptam je mozne taktovanim odpalit zdroj?
edit: corrected z --> Y & y --> Z
Re: Taktovani a odpaleny zdroj
Citace:
Původně odeslal Lipo
Vceram sem ykousel co vzdryi duron 1600 po asi pul hodince taktovani se to ustalilo na 2300 yacal jsem tedz instalovat win obcas se to seklo tak jsem sniyoval a sniyoval ay na 2160 coy jelo v pohode pres skoro celou instalaci pak to chtelo restart tak rikam ye mu poradne yatopim a dal sem mu 2,1V a poradnou freq "0 bootoovalo to a najednou se komp vzpnul a uy nechtel naskocit ykosuel jsem to vzpojit ye site a nekolikra resetovat bios ale bey uspechu ykousel jsem vzmenit ydroj a pc se roysvitilo a normalne fungovalo tak se ptam je moyne taktovanim odpalit ydroj _
Mam obdobnu skusenost ked som dlhodobo pretazoval zdroj (nevedomky) ktory bol sice relativne vykonny ale nedostacujuci(JJ-300 W s aktivnym PFC) . Najskor mi ciastocne vytiekli kondiky, potom nastupily problemy zo stabilitou ktorych som sa nezbavil uz ani na default nastaveniach. Najhorsie bolo najst chybu lebo vznikaly nahodne a na roznych zariadeniach takze to chvilami vyzeralo ze je pokazene vsetko. Vymena kondikov to nespravila ale vymena zdroja to spravila, zostal mi nacaty disk a mozno este aj doska - to este neviem na isto. Tiez som skusal co da procik (200x12 @ 1.75-1.775V).