Ahoj, potřebuji na nový disk zkopírovat všechna data včetně systému,programů atd. z disku starého tak aby se nic nezměnilo a nový disk se choval jako systémový. díky
Printable View
Ahoj, potřebuji na nový disk zkopírovat všechna data včetně systému,programů atd. z disku starého tak aby se nic nezměnilo a nový disk se choval jako systémový. díky
HDCopy pouzivam ja, ale nabuduce uz asi cosi z dielne Acronis
Mrku na to,díky za rychlou reakci.Citace:
Původně odeslal Markoff
Pokuď někdo z vás bude mít problém podobného charakteru, výborný je
Acronis MigrateEasy 6.0 :-)
Ja zkousel Ghost, ale XPcka potom nesly.
Zkusil jsem Acronis Partition Expert 2003 a s nim to slo
Ktoru verziu Ghostu si pouzil? Ja som skusal Norton Ghost 2003 a XP mi normalne slapali.Citace:
Původně odeslal mudboy
takovej prográmek by se mi taky hodil - předpokládám, že žádnej není freeware .......
PowerQuest DriveImage, nebo Ghost - s posledními verzemi jsem žádné problémy neviděl.
tu samou co ty, ale XPcka proste nenabehly. Nepomohl ani fixmbr a fixboot.Citace:
Původně odeslal Woody
DOSacky HDCopy ktory som pouzil je freeware (ci shareware, ale bacha je viac softov s rovnakym nazvom, ja rucim len za ten od HDTronic), prenesenie plnej 80tky na 120tku trvalo ale cca 4 hodiny, novsie softy od Acronis to vraj zvladnu v desiatkach minut (tam tiez myslim nie je problem pouzil trial verzie)Citace:
Původně odeslal Jezyn
Já už mohu jen potvrdit,že ten Acronis MigrateEasy v6 je naprosto v pohodě. 100% úspěch a bez práce. Doporučuji
V ceskom PCworld bol acronis zadarmo - treba iba registraciu. Bolo to asi pred 2-3 mesiacmi.Citace:
Původně odeslal Jezyn
No,já vím,kde najít full verzi, ale to sem nepatří :wink:Citace:
Původně odeslal fish
Norton Ghost 2003 . Vše maka na 100%
taky běžně ghost(samozřejmě vždy nejnovější) - překopírováno už několik tisíc disků a OK
Skusil som ten Acronis Migrate Easy. Z maxtor 40 som presiel na maxtor 120, ktory som predtym rozdelil na 2 dva 100GB a zvysok vsetko mi acronis sam prekopiroval ale ked som chcel nabotovat uz z noveho disku tak mi XP nahodil uvitaciu obrazovku ale namiesto welcome mi napisalo windos XP a zastavilo na tej obrazovke. Neviete cim to moze byt ???
no neviem co si s tym robil ja som pomocou migrate easy preniesol svoj OS asi 3krat a vzdy to prezil aj ked som rozne menil velkosti particii a podobne, vzdy som to prenasal na prazdny hdd cize ziadne particie som nevytvaral, vyhodnejsie si to nastavit v acronise imho .. inak prenos napraskanej 120tky trval presne 105minut na IS7 sranda ze tym istym postupom (udma5 samozrejmostou) to na nejakom blbom nforce trvalo 2,5 hodiny a furt to nebolo ani v polke :o :roll: ale inak spickovi soft, nastroje na klonovanie diskov najdes aj na Ultimate Boot CD ale kedze su to nejake trial ci free srajdy tak to neviem UDMA a je to na dlhoooooooooooooooooooooooooooooooo ;)
Abych pravdu řekl, já ten nový disk měl též úplně prázdný a program už si sám vytvořil partition.Citace:
Původně odeslal Mathko
Zdravím všechny
Mám takovej problém. Sehnal jsem si program od PowerQuestu DriveImage 2003 verze 7.0. Vytvořil jsem si image 10 Gb systémovýho disku a rozbalil jej na 40 Gb disk a windows xp mě nenaběhly. Už mě docela dostalo to, že vytváří image za chodu systému?? to přece nemůže fungovat! Zkusil jsem to několikrát a vždy mi windows xp nenaběhly. Pak jsem zkusil Driveimage 2002 ale ten podporuje jen win98,Me. Potřebuju takový program který mi vytvoří image systémového disku v DOSU, zkopíruje partiton tabulku a bude to fungovat na různý velikosti disků. Je na to dobrý Northon Ghost 2003? zvládne tady tyto podmínky? Díky za odpovědi hit.man
Používám už léta Norton Ghost 2003 (v8.) stáhl jsem devítku, stahuju osmičku Acronis True Image..... Má cenu tyto dva programy instalovat, nebo mám zůstat u Ghosta 2003/8??
Presne tohle zvlada Acronis True Image viz zde diskuze o tomCitace:
Původně odeslal hit.man
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=73613&highlight=
probiha to u nej tak, ze zapojis oba disky (puvodni i nove klonovany, pak spustis tenhle soft, vyberes volbu klonovani disku, nastavis jake oddily se maji klonovat, program si sam vytvori nebo ponecha velikosti oddilu na disku - ja dal nove vytvorit, pak mas moznost volby automatického modu i rucniho vyberu upraveni velikosti atd), pak das prikaz pro klonovani a pocitac se restartne, nabootuje pres tenhle software a pres jakoby DOSovsky rozhrani vidis, jak se data kopirujou z disku na disk, respektive prubeh operace v %. Po presunu dat (u mne skoro plnej 40GB disk na prazdnej 60GB disk - asi 30 minut to oznami konec opearce, muzes PC vypnout a prehodit disky. Po prehozeni disku komp nabootuje automaticky zase do tohohle softu, jen si updatne MBR informace, provede sam restart a uplne normalne nabehnou Widle se vsim vsudy, proste identicka kopie disku, pouze oddily jsou proti puvodni 40GB samozrejme vetsi.
Zkousel jsem to poprve, mel jsem z toho taky obavu, ale tenhle soft je na to proste vychytanej, takze pro moje ucely 100% spokojenost. ;D
Jinak NTFS oddily zvlada 100%, FATku jsem nezkousel, ale myslim, ze ani tady problem nebude.
Jeste jednou Thanks DJ a Pindourecek, co mne ho kdysi radili... ;D ;D
Popis co umi:
Acronis True Image 8.0
je vynikající nástoj na zabezpečení vašich dat. Dokáže zazálohovat kompletní
a přesný obraz vašeho disku nebo oddělených partition a umožňuje obnovu jejich obsahu, včetně operačnho
systému, nainstalovaných programů, osobních dat a nastavení. V případě totálního pádu systému (HW i SW)
ochrání vaše data i tam, kde obyčejné zálohovací programy zklamou.
K záloze (přenesení obrazu disku) lze použít další pevné disky, ale také jakákoliv další média CD-R, ZIP,
JAZ a další. Vzniklé soubory lze také ochránit před jejich zneužitím prostřednictvím hesla.
Inovační technologie Acronis vám dovolí vytvořit a obnovit kompletní obraz disku online ve Windows,
tak, že se nemusíte obtěžovat s únavnými restarty do DOSu nebo jiných systémů, i v případě zálohy systémových partition.
Program podporuje souborové systémy FAT16/32 a NTFS, stejně jako Linux Ext2, Ext3, ReiserFS.
Po instalaci Acronis True Image 8.0 budete schopni vytvářet bootovací disketu i CD a obnovit přesný obraz disku s
jakýmkoli operačním systémem.