Abit AN7 + Dual DDR + OC prob - Vyreseno
Mam nove tuhle mobo a vyskytly se mi 2 problemy se kteryma si nevim rady.
1. Ram z podpisu (nejaky oem, asi samsung) je na nich napsano DDR 400, jedou CL 2,5 - 3 jak kdy. Prob je ze nejedou v Dual DDR. To sem zjistil ze nForce vsechny pameti nepapa. Na single teda jedou.
2. Procak nejde taktnout ani o n. Pri jakykoliv zmene proti default nenabehnou widle. Nezalezi jestli overclock neob underclock. NA KT600 jel vpoho az na 2700+ stable.
Je to tema pametema nebo to muze byt i necim jinym??? S NF2 se zatim ucim, tak dik za help.
Re: Abit AN7 + Dual DDR + OC prob
Citace:
Původně odeslal Kazdic
Mam nove tuhle mobo a vyskytly se mi 2 problemy se kteryma si nevim rady.
1. Ram z podpisu (nejaky oem, asi samsung) je na nich napsano DDR 400, jedou CL 2,5 - 3 jak kdy. Prob je ze nejedou v Dual DDR. To sem zjistil ze nForce vsechny pameti nepapa. Na single teda jedou.
2. Procak nejde taktnout ani o n. Pri jakykoliv zmene proti default nenabehnou widle. Nezalezi jestli overclock neob underclock. NA KT600 jel vpoho az na 2700+ stable.
Je to tema pametema nebo to muze byt i necim jinym??? S NF2 se zatim ucim, tak dik za help.
Zajímavé, mám sice NF7 (což je téměř identická deska), ale problémy jsem měl podobné, ne-li stejné.
S těmi pamětmi to je u nF2 dost známý problém, ale je zajímavé, že mě kdysi fungoval DualChannel s OCZ (dual KIT!!!) a po výměně procáku za jiný Barton a pak zpět na můj původní, který je v podpisu Dual přestal šlapat, jinak každá paměť jela v pohodě sama.
Ovšem co mě zarazilo nejvíc, byla nesnášenlivost Thoroughbredu, ZAP mi dovezl 1700+, která mu jela 2.4GHz PrimeStable! Ale já jí doma na 400FSB nerozběhnul ani na 2GH a níž!! Na default jel bez problémů. Podivné, že máš stejný problém, myslel jsem, že to dělá jen moje deska.
Zkoušel jsem dost BIOSů, ale bohužel né když jsem měl na chvíli toho TB. Zkus jich tedy pár vyzkoušet.