-
XAWTV problem po vypnuti
Potreboval bych poradit jak zaridit aby se po ukonceni XAWTV prestalo fungovat i audio, protoze kdyz aplikaci vypnu tak zvuk stale bezi a tudiz z repro jde zvuk posledniho spusteneho kanalu.
Jo jeste jsem zapomnel napsat ze mam kartu Items s Philips saa7134 a zvukovku mam SBLive 5.1
jedu na Mandrake 10.0
Diky
-
To je chyba tuneru, ten má mutnout zvuk jakmile přestanou téct data... dělalo mi to taky, ale byl jsem nucen přeinstalovat MDK(kvuli nečemu jinému) a pak jsem narazil na TVTIME, ten se mi zlíbil natolik, že tamto už neřeším :?
-
Mam ati tv wonder - este v RedHat 6.2 mi TV karta isla tak isto.
Teraz pouzivam TVtime tak len vseobecne:
Urob si script pre spustenie xawtv
aumix - unmute line in
xawtv
aumix - mute line in
Prepinace si pozri v man aumix. Ak pozivas alsa drivery mozno by bol lepsi alsamixer - treba vyskusat.
Alebo sa da v ~/.xawtv urcit ktory vstup mixeru ma program riadit. Nepamatam si parameter pozri man stranku.
-
Tak, tak nejlepsi je vypinat pres mixer (hlavne karty, co nemaji modul pro ovladani zvuku, jako TV Wonder), nebo: rmmod bttv
BTW, jestli mas nejakou novejsi kartu, co ma zmineny zvukovy modul, tak aby ti programy vypinaly zvuk, tak jeste potrebujes mit v jadru toto: modprobe tvaudio
Jinak TVtime is the best !!!
-
a nemohl by mi jeden z Vas napsat jak ten skript napsat a hlavne kam ho soupnout
jeste bych mel jeden dotaz ,, Kam mam zapsat to abych nemusel pokazdy zadavat rucne modprobe saa7134 card=27 tuner=23
pouzivam Mandrake 10
diky moc
-
v MDK10 s kernelem 2.6.x:
/etc/modprobe.preload
napiš tam, to co píšeš ZA modprobe, tedy jenom saa71....
pro kernel 2.4.x
/etc/modules
zbytek to samé co předtím...
-