Hi,
mam jeden jednoduchy dotaz...pokud bych chtel mit v bedna dva outtake vetraky, tak jeden zapojim do konektoru J_SYS FAN, to je jasny, ale ten druhy se dava kam? Do J_PWR FAN konektoru? Nebo tam nejdou napojit dva vetraky?
Diky
Printable View
Hi,
mam jeden jednoduchy dotaz...pokud bych chtel mit v bedna dva outtake vetraky, tak jeden zapojim do konektoru J_SYS FAN, to je jasny, ale ten druhy se dava kam? Do J_PWR FAN konektoru? Nebo tam nejdou napojit dva vetraky?
Diky
:roll: :eek: kamkolvek do volneho 3pinoveho konektoru na doske, popripade na molex :roll:
Vždyť to máš v manuálu k desce pěkně vyznačený ,kde jsou všechny konektory pro větráky. 2 jsou nad sloty pro paměti, 1 vedle Northbridge a 1 pod PCI slotem.
RTFM... proboha.. cti co nejvice a pak se ptej... jak jednoducheCitace:
Původně odeslal GRiZZLY
Hej, diky!
Radsi se zeptam, nez abych neco zkurvil. Manual jsem cetl konektory tam jsou jenom 3. A volny je jen J_PWR, u ktereho pisou Power fan connector, z toho jsem usuzoval, ze to je na vetrak od zdroje? nebo tak neco.
Je to uplne jedno do jakyho konektoru to zapojis. Do kazdyho jde 12V. Az je budes chtit monitorovat (otacky), tak pak bude mit smysl vedet, kam si ktery pripojil. Ted je zapoj hlavne tak, aby kabely delaly co nejmensi bordel v bedne.Citace:
Původně odeslal GRiZZLY
a nebo to vyřeš jako já...
koupil jsem 3 větráky 80x80825 = do zdroje s 2500RPM = 26dB(A)
dostaneš k nim redukci na zdroj (jako konektor do disku)
odstřihni dva kabíly co vedou z redukce ke spojce do větráčku a přendej je na ty druhé dva... získáš tím, že putíš do FANu 5V namíto 12V => pomalejší otáčky a naprostá neslyšitelnost... Přidělal jsem jeden do předu do skříně, druhý dozadu do skříně a třetí místo chlazení na grafice...
Musím říct, že teď slyším jen zdroj... no jo 460W se musí chladit :?
Ale jinak krása :wink:
To znamená, že ztratíš detekci otáček (což je stejně na prd) ale získáš možnost připojení větráků kolik chceš a to naprosto tichích a s dostatečným výkonem na chlazení... :idea:
ta deska ma 3 tyhle konektory - dva jsou u sebe nad sloty ram a jeden vpravo dole u IDE konektoru. jeden z tech vrchnich obsadis vetrakem na cpu - je uplne burt kterej. ten jeden vetron pichni do toho druheho konektoru vedle J_SYS FAN (nebo jak to tam je) a druhej pichni do molexu (cervenej+cernej - 5V, zlutej+cernej - 12V)Citace:
Původně odeslal GRiZZLY
Diky vsem 8-)