Jsem pripojeny pres wi-fi a nejsem schopny se pripojit sifrovane na server ani pres winscp ani putty. Muze to byt zpusobeno NATem? Jde to nejak spravit?
edit:VYPISE to "Spojeni bylo neocekavane ukonceno. Server poslal ukoncovaci status prikazu 0"
Printable View
Jsem pripojeny pres wi-fi a nejsem schopny se pripojit sifrovane na server ani pres winscp ani putty. Muze to byt zpusobeno NATem? Jde to nejak spravit?
edit:VYPISE to "Spojeni bylo neocekavane ukonceno. Server poslal ukoncovaci status prikazu 0"
S NATem by zadny problem byt nemel. Na co se pripojujes(win, lin)? Kdyz sifrovane tak pres SSH, hmm? Mas zaplej server pro ssh, muze navazovat spojeni, mas diru ve firewallu?
S timhle nemam zadne zkusenosti, takze ... pripojuju se na linux pres ssh, je to skolni server merlin.fit.vutbr.cz ... ten zbytek nechapu ... ktery server? ten skolni jede a muze navazovat spojeni, u providera nevim .... zkusim zjistit.Citace:
Původně odeslal Vilca
O to hur, ze se pripojujes do skoly. Asi budes muset za spravcema a zeptat se, jestli skrz firewall pousti SSH (coz delaji neradi). Pokud SSH projde skrz tak jestli ten comp na kterej se chces pripojit, ma povoleny prihlaseni zvenci.
obcas skoly povoluji ssh pripojeni na sve stroje pouze z jejich site - tzn. kdyz ses treba na koleji, nebo ve skole, tak se tam pripojis, ale kdyz ses doma, tak ne...
neni to tenhle pripad ?
kamos myslim resil kdysi neco podobneho, nedokazal se sshacknout na jeden stroj ve skole, neslo mu to, a nakonec zjistil ze to bylo ve skole zakazano, a myslim ze dokonce i omylem :)
ee ... ten server je k tomu primo urceny ... pres modem mi to slo a ted mi to pres wifinu nejde, asi se budu muset podivat jak ta komunikace pres ssh presne funguje ... jedine co me napada, ze za to muze NAT(nepravdepodobne) anebo firewall u providera(asi)
EDIT: zkuste se nekdo pripojit na merlin.fit.vutbr.cz pres putty pres SSh na port 22 ... melo by se to zeptat na login
Jde to. ADSL IOL.Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Taky mi to jde, jedu po modemu. No, jestli ma provider zakazany SSH tak je to docela votroub a je to docela nepravdepodobny, protoze by nemohl spravovat vlastni servery. Zkus se pripojit jinam. Od koho jsi pripojenej?
Jsem pripojeny pres www.miramo.cz (BreezeNET) pres mistniho cloveka co to dela pres wifi. Nevim kam jinam to zkusit pres to ssh. porad ...
Zkus najis SSH na nejakou skolu, ale asi nejsnazsi je zajit za providerem a rict mu, ze mas ten a ten problem. BTW SSH by jsi mohl zkusit na vasi branu, tam by melo bejt povoleny.
zkousel jsem to na kolejni server a na ten to jde, takze bude chyba na strane skolniho serveru ... budu resit se spravcem
Chyba je nekde v tobe. Prave jsem se na merlina prihlasil. Byt tebou zkusim vice serveru, treba eva.fit.... Kdyby byl merlin jediny fakultni, ktery nejede (a on jede...) byl by duvod otravovat spravce (a doufam, ze vis, ktery je ten spravny a nepolezes za Lampou).Citace:
Původně odeslal jaluvkap
jasne ... "chyba" je nekde v nastaveni SSH na serveru, protoze na KN-ko se dostanu ... nedostanu se ani na evu(nikam-maj to proste divne nastaveny)Citace:
Původně odeslal tosuja
Ani ne tak divne, jako spis paranoidneji a bezpecneji. Pokud se nedostanes na zadny fakultni Unixovy server, tak to bude souviset s bezpecnostni politikou a tu zmenit bude problem.Citace:
Původně odeslal jaluvkap
Je to sice skrabani se pravou rukou na levem uchu, ale asi ti zatim nezbyva nic jineho, nez spojeni domov -> KN -> merlin, to pojede.