Nevite nekdo, jestli neco takoveho existuje? (do te zdirky pro zapalovac). Rad bych na cestach autem si notebooku obcasek nabil. Diky za info.
Edit: topic - fakt nepotrebujeme koukat na ty tvoje puntiky
Printable View
Nevite nekdo, jestli neco takoveho existuje? (do te zdirky pro zapalovac). Rad bych na cestach autem si notebooku obcasek nabil. Diky za info.
Edit: topic - fakt nepotrebujeme koukat na ty tvoje puntiky
taky by se mi neco takoveho hodilo..na ten notas od Velechove :wink:
nejlepe koupit adapter do zapalovace na 220V a do toho pote normalne notebook jako doma
jj..ted si vzpominam ze se to tu uz resilo :oops:Citace:
Původně odeslal monsoon
nekdo to tuism napajel primo z 12V ale ze to muze ten notebook znicit....
řešit to prevaděčem na 220 a pak nazpátek na napětí pro noťas je nanic - drahý a ještě ztráty navíc
když se koukneš sem -> http://www.sunny-euro.com/
zjistíš, že se adaptér dá koupit kolem 600 i s DPH přímo pro danej noťas...
stačí použít google a projít inzerci a dá se všechno...
No taky by se to možná dalo za pár stovek postavit, ale de o to kolik by toho bylo...
jo resilo se to tu. a prave nekteri taky propagovali rovnou napajeni ze zapalovace, ale napeti v zapalovaci je tak nestali ze to ten notas casto odnese. Takze se doslo k jednoznacnemu zaveru ( alespon pro ty co sí nemohou dovolit kazdy pul rok kupovat novy notebook ), ze nejlepsi je to prevest na 220V a pote ORIGINALNIM napajecem napajet notebook.
Presne tak - pouzivat vzdy originalny adapter alebo nejaky do auta priamo urceny k danemu typu notebooku. Neoplati sa par stoviek setrit a potom platit opravu notebooku (ak je vobec mozna)...
Taky by se dal udelal jen menič napetí z 12V ze zapalovače na nejakejch tech 18V nebo kolik je potreba pro daný typ.
proč se patlat s již vymyšlenou a postavenou věcí ->
http://home.tiscali.cz/blackster/images/ibmada.jpg
takovádle hezká krabička mi dneska přišla :)
a přišla za 250 korun ?
no taky je to reseni, ale
1. prece jen bych vice veril originalu
2. kdyz poridis na 220V, tak to muzes vyuzit na mnoho dalsich veci, ne jen na notebook
460 bez DPHCitace:
Původně odeslal JardaTomek
záruka 2 roky a nemusel jsem ani hnout brvou :)
kdybych na to měl strávit hodinu svýho času, tak bych to měl dražší :)
ad1. : abych porad tahal 1 origo napáječ a pořád ho připojovat a odpojovat, to pro mě nejni - chci jen pripojit napajeni a audio a nic vicCitace:
Původně odeslal monsoon
ad2. svatá pravda, ale cena je také jinde a já víc využití zatím nemám
super...jsem rad, ze se to tady tak rozjelo ;D No a myslite, ze ten prevadec do auta na klasickych 220V se da zehnat v pohode v kazdem kramu s autoprislusenstvim? Chapu to dobre, ze to narvu do te zdirky a pak si na to pripojim co chci, co jede na klasickou zasuvku 220V?
No dobře to chápeš, ale muíš počítat s tim že když to bude odebírat půl ampéru z 220ti tak si to vezme třeba třicet z auta... a to asi zásuvka od zapalovače nevydrží nebo ta pojistka co před ní bejvá...
no to je pekna situace...hmmm a co tedy je nejlepsi delat? Ted jsem z toho zmateny... :?:Citace:
Tak se podívej jak velkeý prod teče maximálně do toho zdroje k notebooku určitě to bude napsaný na štítku
no vypada to spatne: na stitku stoji INPUT 100-240V ~ 1.3A, MAX OUTPUT: 18.5V stejnosmerny 2.7ACitace:
Tak to bych to asi fakt vyresil tim mněničem z 10V-15V na 18.5V...
no a to jsou ty produkty, co tady kdosi uvadel? Myslim ty stranky http://www.sunny-euro.com? Nebo muzes mne nejak poradit, kde k tomu prijit?Citace:
To je nezmysel, uvedom si, že to je 1.3A MAX, nie nominálny odber.Citace:
Původně odeslal Firestone
Ak by mal ten zdroj účinnosť iba 50% (ako že má určite vyššiu) tak pri 18.5Vx2.7A=50W Pri 220V a 50% účinnosti to máš cca 0.45A - maximálny trvalý odber.
no to je taky pravda, ale stejně by si ten měnič určitě z té zásuvky na zapalovač vzal podstatně víc než kdyby tam byl měnič
no jo je to odber jako krava. Takze v tomhle pripade, kdyz si ten notebook vezme tolik, tak to asi nepujde, co?Citace:
Původně odeslal PeterM
mrkni na jejich strankach,sidlo pro evropu je v cechach :lol:Citace:
Původně odeslal Firestone
edit:konkretne brno :wink: