Chci si do foťáku koupit větší paměťovou kartu typu SD. Tak by mě zajímalo jestli je celkem to jedno od jakého výrobce nebo je mezitím nějaký rozdíl.
Printable View
Chci si do foťáku koupit větší paměťovou kartu typu SD. Tak by mě zajímalo jestli je celkem to jedno od jakého výrobce nebo je mezitím nějaký rozdíl.
IMHO je to celkem jedno. Alespoň já mam OEM 128 MB a nemam žádný problém.
Panasonic
jedno to neni pokud mas fotak co ukada videa jako malo komprimovanej mov nebo tak, treba moje minolta z1 640*480*30fps pry dokaze ukladat na plnou velikost karty ovsem moje asi nestiha a tak to tam natluce jen neco malo pres 30s. pokud ti to je jedno tak je jedno jakou vemes.
Dost složitá otázka :-( Imho jsou všechny značkový zhruba stejně rychlý, výrazně rychlejší jsou jen NĚKTERÉ Panasonicy a SanDisk Ultra, ale ty stojí tolik, že se to asi nevyplatí a není záruka, že ta která karta má dobré osazení (512 MB Panasonic by mít měla).
Používám Kingstony za babku a pohoda :wink:
SanDisk dava na sve pametove karty dozivotni zaruku.Citace:
Původně odeslal jan555
Jsou sice trochu drazsi, ale kdyz se mrknes na stranky vyrobcu DF na kompatibilitu pam. karet, tak vsichni uvadi SanDisk.
A ??? SanDisk nejsou výkonově nic zvláštního (až na některé Ultry, zdaleka ne všechny), kompatibilitu (a zvlášť u SDček) bych neřešil - už tady někdo viděl, že by jakákoliv SD karta nefungovala ve foťáku na SD ???Citace:
Původně odeslal Buddha
ja ... kamos ma nakyho toho musteka cico za +-3 litry a strcil sem to do svyho HPcka812 a nerozjela se ...
Ehm, cos tam konkrétně strčil? :lol:Citace:
Původně odeslal basik
odpovidal sem na tvuj dotaz :roll: ... z cehoz vyplyva ze sdcko ... kdybych tam strkal neco jinyho ( 8====> ) a fungovalo to tak dam vedet :wink:
Ptal jsem se po konkrétní kartě - co vím, tak tyhle musteky a spol. mají interní paměť a žádnou kartu v balení, tak proto :!: :roll:
mno znacka zrejme NoName :-) ... proste chci jen dokazat ze neni sDcko jako sDcko ...
viz vyse, ne kazda karta jde fsude, kde ma a jak ma. Ono se taky pocita s tim, ze ta karta musi jit i jinam (cteca, tiskarna,...). Jo a interni pamet nema s katrou nic spolecneho, ta chodi vzdy nezavisle na ni.Citace:
Původně odeslal jan555
basik: tímhle stylem se fakt nedobereme ničeho :|
Buddha: dřív než mě příště začneš poučovat o funkci DF, přečti si laskavě pořádně, co jsem napsal :!:
Když mi někdo řekne, jaká konkrétní karta nefunguje v jakém konkrétním DF, tak to třeba odzkouším - btw: žádná no-name karta v reálu neexistuje, každou někdo vyrábí a každá se prodává pod nějakým brandem ...
uklidni se, nevidim nic, cim jsem te mohl vytocit. (az to budu chtit udelat, napisu ti SZ, jo?). :wink:Asi jsem to spatne pochopil. me to vyznelo, jako ze je souvislost mezi int. pameti a slotem na kartu, proto jsem takhle reagoval. PLS NO FLAME.Citace:
Původně odeslal jan555
Já bych měl na prodej SD karty co mi zůstali. Možná by se Ti hodili. Jedna je SD Toshiba 16MB a druhá SD FlashMemory 64MB. Z žádnou nemám problém. Prostě vyfotím a stáhnu do PC :D :D :D .Citace:
Původně odeslal Dr.Neo
jen par vlastnich zkusenosti
SD karty pouzivam asi 2 roky. Ve fotaku, Ipaqu3870, Ipaqu 5450, mel jsem jich uz radu, navic krom for tohoto typu casto navstevuji i PPC fora (o kapesnich PC) cili zariceni vetsinou s SD slotem a jesnoznacne je mozne rici toto
1.ne kazda karta funguje v kazdem zarizeni nikdo Vam nerekne s jistotou, zda to fachat bude nebo ne, cili jedine odzkouset. Neni to znackou ale konkretnim typem karty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. rychlosti SD karet jsou ruzne, nicmene v 99 procentech pripadu SD karta neni tim nejslabsim mistem tj. drtiva vetsina zarizeni plne nevyuziva plnou rychlost zapisu i cteni. Exemplarnim pripadem jsou PPC (kapesni PC) tam je ta rychlost v obou smerech STRASNE pomala.
Takze pokud chces koupit SD kartu dival bych se na pomer velikost/cena a urcite bych si ji pred zaplacenim vyzkousel
Taky mám Minoltu DiMage Z1 a k tomu SD kartu PQI 256 MB. O tom omezení videa na 30 sekund jsem taky četl a tak jsem to vyzkoušel. Výsledek? V pohodě jsem natočil asi 3,5 minutový video v kuse (640*480*30fps), žádnej problém ;DCitace:
Původně odeslal Glottis
Používám levné a kvalitní Kingstony a jsem spokojen. Mám pro svůj digitál 2 x 256 Mb Kingston /jedna stála 2500,-- a druhá později koupená po razantním zlevnění 1500,--/. Ahoj jfk
mam osobni zkusenosti s SD A-Data 256MB kupovanou cca pred 6 mesici, mam Minoltu Z2 - naprosto vpohode karta, stiha video uplne s prehledem, muzu doporucit - navic neni ani moc draha - spis levna :)