Podarilo sa mi odlomit roztek na jadre mojho CPU :oops:, pocitac beha ako pred ulomenim, ale bojim sa, ze sa CPU odpali a zoberie zo sebou aj dosku a pod., moze sa to stat?
Printable View
Podarilo sa mi odlomit roztek na jadre mojho CPU :oops:, pocitac beha ako pred ulomenim, ale bojim sa, ze sa CPU odpali a zoberie zo sebou aj dosku a pod., moze sa to stat?
Jestli je ten procík Prime stable jako byl předtim, tak ti nic nehrozí a procesor je naprosto v pořádku...a o desku bych se asi nebál...spíš o ten procík...
Ak po odlomení nabehol, tak bude chodiť - neodlomil si nič také, kde sú obvody. Ale ak budeš odlamovať ďalej, tak sa dočkáš, a pôjde do kremíkového neba. :o :?
BTW: skúsil by som nejaké komplexné testy procesora, či sa predsa len nepoškodila nejaká menej používaná časť obvodov...
Prime95 zatial bezi bez problemov - som pri teste 2 Lucas lehmer iterations :D
Nech ho běžet pár hodin a jestli nenahodí chybu, tak mlžeš bejt v naprostým klidu :-)
No, spis se zmensila chladici plocha, mozna je i malinko ohnuty cely, takze opet zhorseni chlazeni...takze pokud chodi tak np, ale daval bych bacha na chlazeni.
chladenie sa nezhorsilo, ta ulomena cast ma tak niekolko desatin mm stvorcoveho, takze to chladenie asi moc neovplivni...Citace:
Původně odeslal Locke
??? Jadro sa nedá ohnúť, to je monokryštál kremíka, to sa môže iba zlomiť...Citace:
Původně odeslal Locke
A zmenšenie plochy ... keby odlomil taký veľký kus, že by to zmenšilo chladiacu plochu, tak je už dávno v kremíkovom nebi.
Ale dal by som si pozor, kde skončili tie odlomené kúsky. Aby sa nedostali medzi jadro a chladič (do pasty) - potom príde už len tiché "chrup" a dopadneš takto:
http://oc4um.murder.cz/images/avatar...669806a152.jpg
Najlepsie na olamovanie su stare Durony ;D Tento funguje uplne bez problemov:
http://www.rainbow-software.org/misc/duron_olamany.jpg
BTW.: To som ja neolamal, to som uz take kupil.
Super, ten povrch jadra - to je plastická mapa Tatier, alebo čo ???
To je tam zvysok nejakej pasty :DCitace:
Původně odeslal PeterM
Mne sa tiez nejako podarilo trosku odstiepit z jadra ale len velmi malicko.
Pri beznom pohlade asi by som si to ani nevsimol, len som s lupou nieco pozeral a az potom som to zbadal.
Zatial slape prime stable viz popis, ale aj tak ma to stve :evil:
Zatial sa mi to stalo prvy krat a dufam, ze aj posledny
No mne sa podarilo odlupit z jadra natolko ze moj Athlon 2100+ isiel do kremikoveho neba :oops: :lol: dokonca bol odlupeny z obydvoch stran ...
Mne to skor pripada ako daka pliesen :lol: , alebo riadne zaoxydovany povrch.Citace:
Původně odeslal PeterM
2Rainbow: ber to ako len zart :wink:
2 Rainbow: Ono to vazne vyzera ako neje zaoxidovane trosku cudne na pastu, ta je vacsinou Biela strieborna, alebo zlata,
Asi am mal zlatu a toto je vysledok tepla jedine tak. Ale vidno tam pekne tie pismena, co su na tom kremiku....
A ako takeolamane si to kupil to si si nefsimol ze to je take ???
hmm tak to mas fakt dobry ze ti stale funguje ja mel Athlona XP 1700+ kterej sel skvele taktovat a kdyz jsem nasazoval chladic tak jsem taky kousek odstipl a uz se nerozbehl :-o
btw:kamos taky ustipl dokonce dva rohy u athlona a furt mu funguje
To musel dobre odfaklit lebo ja som mal ATHLON Thunder 1400 a ten bol okolo jadra ako zubacka a funguje do dnes.Citace:
Původně odeslal Fleak
Kdyz stipat tak s citem 8-) - tenhle pokud vim funguje bez problemu dodnes ;D Ale ulek byl poradnej kdyz sem videl co jsem zpusobil.
http://82.114.193.227/mapedit/image/drtic.jpg
No ty si šikulka. S fleku by ťa mohli zamestnať pri štiepaní pazúrikov pre pračloveka v dobe kamennej... :lol:
No aby ste mali radost, tak som to ocistil liehom ;D
Kupoval som to v bazare - a dali mi tyzden zaruku - ked funguje, tak nevadi, ze je olamany. Aj tak to pouzivam len na testovanie a vtedy tam davam maly chladic na socket 7, ktory sa nasadzuje uplne lahko a nic neolamuje ;D
Ale pozeram, ze Vlask to ma olamane podstatne lepsie :o :lol:
http://www.rainbow-software.org/misc...y_ocisteny.jpg
Co nas doma mysi ja to mam okusane okolo celeho ... :-)
2Rainbow a Vlask: tak to mate teda krasne kusky :mweheh:
Jojo, mě dělá odlomený rožek problémy, musím nasazovat chladič snad padesátkrát, aby naběhl... fakt....
BTW kolikrat jste uz nasazovali chladic na socket A procesorech?
Rad bych vedel v jakem procentu se vam to povedlo a v jakem nepovedlo ;D
Ja zatim jen asi 10krat a zatim vzdy OK
asi stokrat a jedno palomino 1700+,duron 1200 oba pri pouziti coolermasteru a nedavno ten co mam ani ne ruzek ale malinkej kousek hrany skoro to neni videt a muze za to TT SilentBoost kterej mel otocenou sponu-nekupoval jsem ho novej a ten clovek pro snadnejsi pristup ke spone v case to otocil s otocenou sponou dosedal nerovnomerne :( vsechny chodej dalCitace:
Původně odeslal Namornik