Koukam se po nejake vetsi skrini, ja mam midi tower, mozna bych koupi neco vetsiho, ale nevim co je vetsi jak midi tower.
Na Czechcomputeru maji:
Bigtower
Desktop
Middletower
Miditower
Minitower
Printable View
Koukam se po nejake vetsi skrini, ja mam midi tower, mozna bych koupi neco vetsiho, ale nevim co je vetsi jak midi tower.
Na Czechcomputeru maji:
Bigtower
Desktop
Middletower
Miditower
Minitower
Vypusti z toho desktop a máš to zhora od najvačšej po najmenšiu :wink:
no kdyz uz nekouknes na obrázky treba, tak myslet-Citace:
Původně odeslal dekon
BIG veeeelikyyy
middle(midi) prostredni neco mezi
mini malinky
desktop to jsou ty case jako polozeny na bok(hlavne do kanclu, nebo kde je malo mista atd)
Ale zase není MIDI jako MIDI - třeba od Chieftecu je o HOOODNĚ větší než třeba od Eurocase...
Každopádně nejlepší je si tu bednu nejdřív prohlédnout a až pak se rozhodnout...
Nejlip asi se orinetujes podle poctu 5,25 pozic,obecne:
mini:2
midi:3
middle:4
big: hodne :-)
Big uz je blbej na manipulaci treba na lanky,takze to asi vyhrava prostornejsi middle.
A jak rekl viper,muzou se nekdy stejny tridy i slusne lisit o nekolik cisel ve velikosti podle vyrobce.
Midi/mini a vsechno je dano specifikacema PC97 a 99 tusim, jedna se hlavne o to jake desky tam narves a pocet 5 1/4" a 3.5" pozic, to je to hlavni urcujici... Mini 3x5 1/4, Midle 4-5x atd atd...
MicroTower 1x5.25, 1x3.5
take se mini/midi lisi podle vzrobce v trochu jinych rozmerech, ono nekolik centimetru na sirku a vysku muze dost ovlivnit moznosti proudeni vzduchu uvnitr. Osobne bych tomu pri koupi daval vice durazu nez vzhledu (ten se da vzdycky upravit) :wink:
a co barebone ?
Zásadní problém mezi malejma a většíma (přeloženo=mezi blbě udělanejma a normálníma) midi je ten, že do těch malých (mělké a/nebo úzké) se často nedají osadit full-size 5,25" mechaniky v kombinaci s full-ATX mobo do všech pozic :!: Varianty jsou mělčí mechanika (moc jich není), ne full-ATX mobo a nebo na to prostě myslet a nekupovat špatně navrženej case :wink:
jj presne tak - potom byvaju problemy najme s HDD suplikamiCitace:
Původně odeslal jan555
je midi a midi .. avance su napriklad hlbokeeee .. tam nieje problem medzi MB a hocicim v 5,25" ... ja mam fujitsu cordant midi .. ma len 3 5.25 pozicie, je vysii ako bezny midi so 4 5.25, ale zase je dost kratky, avsak vdaka tej vyske su vsetky 5.25 nad doskou takze nieje problem :)
barebone rulezzz
Nebo si zajdi do krámu,kde to maj vystavený a tam si to celý prohlídni abys věděl která ti bude vyhovovat rozměrama.Aspoň to uvidíš na vlastní oči a uděláš si představu jak by šla která bedna popřípadě ještě doma upravit.
Heh, to myslíš ty malý zmetky jo? :DCitace:
Původně odeslal Namornik
mno proc mit doma bednu ktera je trikrat tak velka kdyz se to vejde do tretinovy.
Heslem poslednich 50 let je miniaturizace, nejak jsem nepostrehl, ze by se to obratilo ;D
Namornik: jde o to, že na oltář miniaturizace musíš něco položit ... Lidé odsud, kteří znají moje anabáze s desktopem vědí o co jde :oops: :lol:
Já jsem teda zastáncem spíše middletowerů, ale ten Barbone není až tak špatnej, vypadá to docela pěkně...a na Lanky je to jak dělaný..ale ta cena... :-(
Middletower rulez. Ale neni middletower od jedne firmy jako od jine. Mel jsem EC ML5492 a byl to boj s mistem, kably lezly vsude, des. Dnes jsem to usporadal do chiefteca MATRIX middletower, pridal regulatorek od Zalmana a primo CHROCHTAM blahem - toho mista, je to tiche, lip se vse chladi proste parada. A ty modre diody toho regulatorku vypadaji v setmelem pokoji kouzelne. :-)
heh, miniaturizace. To je sice hezky, ale kdyz se dela cim dal vykonejsi a cim dal vice topici HW, je mnohem praktictejsi prostor v bedne nez vnejsi rozmery. Ja mam bigtower a i presto se zabyvam problemem jak to udelat, aby se mi tam jeste veslo to a to. (a to mam v bedne uklizeno) Planoval jsem vodnika s vymenikem uvnitr bedny, to si ale budu muset postavit bednu homemade.
Pozn. Rozdil mezi middletower a bigtower je predevsim ve vysce, na stole zaberou oba priblizne stejne mista.
ja osobne bych preferoval zajit si do obchodu a tam si vybrat, ja mam miditower a jelikoz delam vodni chlazeni tak ho nemam kam dat, takze nejakym zpusobem udelam z midi - > big!