Ahoj, jen jsem se chtel zeptat, jestli muze byt externi antena od GPRS modemu za oknem. Jestli je odolna proti vode. V manualu o tom nic nepisou, tak si chci byt jistej, nez ji tam dam. Diky za radu...
Printable View
Ahoj, jen jsem se chtel zeptat, jestli muze byt externi antena od GPRS modemu za oknem. Jestli je odolna proti vode. V manualu o tom nic nepisou, tak si chci byt jistej, nez ji tam dam. Diky za radu...
a třeba tu anténu popsat?nebo alespon hodit link...výrobce....co?Citace:
Původně odeslal Waliz
no... Ja mam GPRS modem Siemens MC35i a antenu mam za oknem (balkon) uz 3 mesice a zadne znamky poskozeni na ni nejsou...
ten kabel i antena (potazena) jsou PVC takze by se casem mohlo stat ze to popraska... ale nejsem si tim jisty...
...ostatne ten kabel zase tak moc nestoji - kdyby se znicil... :wink:
Je to siemens MC39i. Ja nemuzu bohuzel nikde najit obrazek te anteny, ale asi je stejna jako u te MC35. Proste klasicka antena s magnetem na spodu. Me to spis pripada jako teflon, ten povrch. No nevim. Necham ji za oknem. Je to prece jenom lepsi, alespon vam to ty mikrovlny nepere do hlavy...
jj - MC39i ji ma uplne stejnou (jen s opacnym zavitem;-))Citace:
Původně odeslal Waliz
Jestli je to teflon to netusim... uvidime co to bude delat na slunku ;-) Ale jak jsem uz psal - i kdyby se znicila tak:
1) zase tak draha neni
2) lze ji nahradit kusem koaxialu (2 metry) se spravnou koncovkou - a fungovat bude! (mam jednu takovou v praci protoze se mi antenu nechce porad tahat sebou)...
OK, dik za odpoved...