v BIOSe mojej dosky nič také nie je, musím kvôli tomu meniť BIOS alebo to ide aj nejako inak ???
Printable View
v BIOSe mojej dosky nič také nie je, musím kvôli tomu meniť BIOS alebo to ide aj nejako inak ???
Na KT7A asi nie.
A na jiných? (jakýchkoliv) - zkoušel to někdo s úspěchem?
Abit NF7-S a taky sem tam nic takovýho nenašel... :?
Jen pro úplnost na Gigabyte viz podpis taky nic néni. Jde to vůbec teoreticky?
No aby ti systém ukázal USB disk tak potřebuješ ovladače, takže asi těžko. To by musely být v BIOSU desky přímo nějak zaimplementovány, podobně jako na CD-ROM. Snad někdy v budoucnu.Citace:
Původně odeslal Louis
Na niektorych doskach to tam je - je na to predsa standard USB Mass Storage. Je mozne, ze na niektorych doskach to tam musi byt zapojene, aby sa to dalo zapnut.
Musí to podporovat BIOS desky, mělo by tam být něco jako USB Emulation, nebo USB Controller, pokud to bude On, tak můžete bootovat jak z flash disku, tak z USB šuplíku.
yep, pokial je v BIOSe podpora bootovania z USB tak by to malo fungovat normalne, ostatne inak by predsa nefungovali ani USB klavesnice (ktorych podpora v BIOSe je uz vcelku slusna), narozdiel od klavesnic vsak nie je kazdy flashdisk bootovatelny AFAIK
To, co Markoff zmínil (myšleno povolení USB klávesnice a spol.), se konkrétně jmenuje USB Legacy Devices.
A ve výběru bootovacích zařízení se to /co si pamatuju/ jeví jako USB mass storage nebo legacy USB.
Dnesni XPcka ti nedokazou rozpoznat a zavest pri bootu ani SATA disk natoz nakou Flashku :) pokud jim nenacpes ovladace kery musi bejt na diskete tak ti proste instalace woken nepozna zadnej takovej disk :)
Je to mozna trochu OT ale jen chci poukazat na moznosti dnesnich OS :)
DOS z Windows 9x/ME nabootujes uplne z hocicoho - staci podpora BIOSu...
Já si teda v BIOSu (viz. podpis) můžu normálně zapnout boot device USB...
Jj, já taky - kromě běžných tam mám přímo tyto USB možnosti:Citace:
Původně odeslal Koudy
USB floppy
USB cdrom
USB harddisk
...takže tipuju, že něco z toho musí na flashku fungovat (asi ten hdd), ještě jsem to nezkoušel...nechce si mi formátovat flashka:)
USB floppyCitace:
Původně odeslal Anduril
USB cdrom
USB harddisk
Je pro externi mechaniky s USB rozhranim...
Flash disk ac je USB je neco jineho i se jinak identifikuje.
http://www.forensics-intl.com/art23.html
Takže jako menší problém vidím v tom, že Win2k/XP neumí vytvořit bootovací flashku - jen 98/ME. Pokud pak BIOS podporuje bootování z flashky, tváří se flash disk jako jedna z FDD mechanik - tedy A nebo B...(stejně jako jsou dělaná některá boot cdčka). V článku se také píše, že počítače vyrobené před rokem 2002 z flashky většinou bootovat neumí...
No ae když nemám specifikaci USB floppy apod., tak by mělo jít všechno ne? Teda všechno co je do USB...
Neni pravda, mam xp sp1, a zatim co jsem tam srtcil libovolnou flashku, tak ji vzdy nasel aniz bych musel instalovat jakykoliv ovladac.Citace:
Původně odeslal EllE
neviem ako to myslel, ale asi skor tak ze mozu mat problemy s bootovanim z USB flashdisku (i ked pak nechapem tie reci o SATA, kedze z nich teda zarucene system bzi uplne normalne ;-)),
rozoznat USB flashdisk (ci nove USB zariadenie) samozrejme W2K/XP nemaju problem, pokial splna specifikaciu USB MS (co by mal kazdy, ale u MP3 playerov to uz tak samozrejme nie je)
USB HDD je rovnako podla specifikacie Mass Storage ako USB flash kluce.Citace:
Původně odeslal EllE
Já jsem si to myslel...akorát nevím, jak pod WinXP udělat bootovací flashku...soft k flashce píše, že prej to jde jen pod Win98/ME...Má někdo nějaký nápad? ... kromě toho vytvořit ji na Win98/ME :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
U desek ktere nedokazi bootovat z USB neslo by to nejak obejit a nabootovat z cedecka kde by byla jen zavadeci cast a zbytek by valil z USB? Nebo to je moc utopicke?