Jak dlouhý může být kabel k anténě od wifi karty, že bych si udělal prodlužku a strčil to za okno?
Printable View
Jak dlouhý může být kabel k anténě od wifi karty, že bych si udělal prodlužku a strčil to za okno?
zaleží na typu kablu ja měl Belden KOax utlum 0.22dbc a vedl jsem ho něco přes 20 metrů!! tak 21myslím ;D ,ale stojí 55Kč metr :o
Co nejkratsi, co nejkvalitnejsi (co nejmensi utlum) a co nejmensi pocet konektoru.Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
Muze byt neomezene dlouhy, ale pak uz ti ta antena bude k nicemu :D . Nenapsal jsi typ karty, vykon, citlivost, delku spoje a protejsi HW. :roll:
ja mam circa 15metru.. jakeho konkretne nevim.. ale mozna i vic, apcko je ode mne vzdaleno 253m. a v pohode. po lokalni siti jsem tahal.. kdyz bylo na apcku(vsesmerovka) 19 lidi i 90-150KB/s. jinak na internet, tech mych placenych 128kbit to staci bohate. a smlouvu mam do jara pristiho roku, kdy se chystam prejit na neco rychlejsiho typu adsl.
Ja mel u Zcom XI 626 25m Beldenu H125 (75OHM!) za par supu, na tom zprasenej pigtail, jednu redukci a cca 6 konektoru, antenu sito 19dB a 600m primou viditelnost - SNR 36dB. V pohode, zadnej paketlos, nic.
ale takovyhle reseni nedoporucuju ;D je to sazka do loterie. s 75Ohm kabelem si clovek rozhodne nemuze byt nicim jistej :roll: ;D
jo, to jsem zapomnel dodat, pres co wifi provozuju..
takze mam jednotku SPARKLAN 1590, nebotaknejak
napajeni pres normal sitovej kabel pres ktery jdou i data. pripojene do pocitace to je normalni sitovkou. antena sito, 30x30cm, takovy prhonuty.. pekny, ale co to je atd, nevim.
u nás jsme připojovali jednoho chlapíka antenu měl na střeše dolů to bylo 16m dali jseme mu tam RLA-10 a 18 Yaginu zhurba na 1KM proti všesměrovce o výkonu 5 dBi
Belden H1000 ci RLA10 no proplemo 25m, ale zacvakas hodne. Do 15m neni problem s kabely o vyssim utlumu per m, ale sazel bych na 50OHMove. 75 radsi jen na kratke pigtaily atd. Pokud jsi cca do 200m tak uz ani to moc nehraje roli a muzes tam strcit vicemene co te napadne, ale zase... to se proste musis zkusit. Jestli chces mit pokoj tak jdi nejakou stredni cestou a zvol 50OHM s vyssim utlumem na metr a pokud toho nebudes mit 30m tak to pobezi v pohode. Nenapsal jsi kolik ma byt tva prodluzovacka dlouha a celkove jake jsou podminky.