???
Printable View
???
Co s tim chces delat? Napada me jen Seti@home nebo United Devices ;D
co by som stym asi chcel robit ????
Blba otazka...
Vsak XP-cka bez problemov ficia ma Dual doskach...
A ses si jistej ? XP by meli mit SMP zakazanej ???
Na XPckach (Palomino) se to dalo po upravach nejakych mustku rozchodit, na Tbredu mozna taky, ale jeste sem to nevidel. Kazdopadne ten vykon pro SMP optimalizovany aplikace by byl narezni :o .
Asi bych bral jinou desku ...vykon asusu je oproni ostatnim mpx deskam tak o 10% niz. Vsak se podivej na nejaky srovnani.
A kdyz uz si bude kupovat takovy delo, tak si kup lepsi prociky> vsak cenovej rozdil mezi xp1800 a xp2000 neni zas tak velkej ( i kdyz vykonnostni taky ne ). Zapomen na nejaky taktovani.
Kup desku co mam ja. Je uplne super, stabilni, ma neoficialni podporu pro dual xp, podporu pro unbuffered nonECC DDR ( up to 2 GB ), vsemozne tweakovani ( muzes menit i multiplikator, ale zatim to nikdo nezkousel :-( ), senzory ktery jsou na rozdil od jinych desek podporovany ruznyma programama ( pod linuxem napr. lm_sensors ), zvukovku a sitovku on board ( coz se hodi, protoze mpx desky maj jen 3x32 PCI sloty ), USB 2.0 podporu a jediny minus co jsem zatim spozoroval, je ze mi zacal drncet vetracek na chipsetu ( ale reknete mi desku na ktere po nejake dobe nezacne; stejnak tak prdnu nejakej vetsi pasiv bez aktivu ). A je pekne cervena.
A co s tim chce delat?
Vsak jsou i poradny operacni systemy ( kupodivu smp funguje i ve win2000 prof :-) ). Jsou i jiny aplikace nez office a hry. Existuji dokonce i programatori kteri umi napsat multiprocessor safe aplikace ( tj. vi co to je a umi pouzivat synchronizacni prostredky ).