-
Maxtor 160GB
maxtor 160GB SATA
nějak jsem nenašel ve specifikaci výrobce jeho maximální provozní teplotu.
ted když je léto tak se mi šplhá i na 50C... kolik to snese?
procak mam na 60C po přetaktovaní viz popis ale toho se nebojim. Nemam mánii, že jak to nemá max 50C tak je to horzný. Komp za 3 měsíce nespadnul, jen běží a běží .
-
z hlavy vim jen Seagate BV, ta ma operacni teploty od 0 do 60 stupnu...myslim ze u toho Maxtora to bude dosti podobne ne-li stejne, zkusim to na netu najit...
Jinak co se tyce te teploty tak tech 50 stupnu je uz celkem dost, ale disk to snese ;D. Soupni pred nej nejakou 80ku vetrak nejlepe CM na 5V a ses za vedou, velice tiche reseni a ucine :)...pro predstavu ja sem mel teplotu bez tohoto cooleru na 5V kolem 45-50 pri zatezi, tedka se teplota vysplha maximalne na 38stupnu, v klidu vetsinou kolem 33 :) (tedka v lete)...
EDIT: Takze sem to dohledal, operacni teploty udavane vyrobcem jsou 5 az 55 stupnu...
http://www.maxtor.com/_files/maxtor/...data_sheet.pdf
-
díky moc, takže mam ještě 5c rezervu :o
-
50C na HDD je vážně dost ... Snadno se to vyřeší např. tímhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26817 přepíchnutým na 5V - z 50 to udělá tak 35 :wink:
-
proste pod nej zaves vetrak, dej ho na 5V a je to pohoda, slyset to neni a teplota pujde hodne dolu
-
Ono kdoví jak to taky měří, zkusils na děj dát ruku? Jestli v pohodě udržíš, tak klid. Já mám třeba Samsungy 160GB, teplotu měří kolem 38 stupňů, ale když na ně dám ruku, tak topí jak blázen. Fakt je, že disky pořád makají a kopírujou ostošest.
-
nno ruku na něm udržím krásně, ale neska to při kopírování jemě stouplo . 53C :D
-
Já mám taky 160MB Maxtora, ale v šuplíku. Za plného provozu (po několika hodinách) mám teplotu 50-53°C :? . Šuplík dávám do PC bez vrchního krytu a dno mám také dost prožezané... Pod i nad šuplíkem má volnou 5 1/4" pozici - kam by bylo lépe šupnout nějaký ventilátorek, nahoru nebo dolů? V PC disk "napevno" nemám a šuplíku se vzdát v žádném případě nechci. V místnosti je i v létě max. 23-25°C (klimatizace). Nevím, jestli by počítači (z tepelného hlediska) neprospělo "shození" bočního krytu.