http://firingsquad.com/hardware/ati_x800_x600_xt/
Printable View
No takze se investice do PCI-Express grafarny hned tak nevyplati.... Urcite ne v tyhle generaci.
BTW: testy X600 me dost zklamali (ale co se dalo cekat kdyz je zalozenej na 9600XT :roll: ) a to nechci videt X300, o X300SE nemluve.... I kdyz u X600 je videt ze potrebuje dost solidne nakrmit aby se vydala z posledniho, tak treba v bufoucnu... stejne to neni dobrej vykon.
Chapu ze potrebujou lowendovy kancl karty ale tohle je zase jenom vytriskavani prachu novejma shitama...
Tymto je pre mna ATI mrtva zalezitost, X800 Pro je drahe a cela stredna trieda bude len PCI Express a aj to na rok starej technologii, je to jasne pockam a kupim Nvidiu
no vidite,vsichni chytraci hlasili: nema to cenu kupovat bude PCIExpress, a tady to maj uplne srovnatelny vykon na AGP.Ja to vedel.
Njn, ale není to tak úplně pravda...tam se píše, že ATi bude dělat X600 na PCI-EX....jiní výrobci, jako třeba Sapphire nebo GB a tak můžou klidně vyrábět X600 pro AGP...i když souhlasím, že ten výkon X600 je celkem nízký.Citace:
Původně odeslal ripptor
Vždyť počkej, nV s přechodkou na PCI-E bude určitě rychlejší než AGP :mweheh: :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal ripptor
No pířjde mi to jako situace AGP8x vs. AGP4x...rozdíl tehdy žádný...ale v tomto případě je třeba už i nová deska:-/
Mna by len zaujimalo, preco ta X600 nema aspon 8 pipiniek.
X800XT/PRO - 16/12 a potom X600 - 4 -> to je dost velky skok. Mozno by to tej X600 pomohlo ;D.
Pravda je ta, ze ta X600 ma naozaj velmi sklamala. Na X800 nemam peniazky a tak som cakal na nieco menej nadupane. Ale toto je sok.
Heh, skoda len ze nepouzili pre vsetky karty rovnake drivers... takto naozaj tazko povedat co je prinos PCI-E a co beta driveru.
já jsem od PCI Express ani moc nečekal, vzhledem k tomu že přechod z AGP 4x na AGP 8x nepřinesl téměř žádnej nárust výkonu, myslim že ta sběrnice by mohla mít nějakou vzdálenější budoucnost až budou trošku silnější procesory a grafárny budou mít potenciál tu sběrnici využít, zatím je to trošku nechci říct zbytečný, ale určitě se to nevyplatí do kompu cpát.....
uz som na to prisiel, kym budem cakat na nieco poriadne za dobru cenu akurat nasetrim na X800 Pro :-)
Mozna proto ze se myslim planuje X800SE s 8 pipkama (a klasickymi DDR)... a ta solidne vykryje mezeru, zvlast kdyby sly aspon treba 4 odemknout.Citace:
Původně odeslal _(charon)_
Muj predpoklad.
X600 má jenom 4pipky? To se pak neni čemu divit, že je výkon takovej, jakej je :evil: Mohli jich dát aspoń 8 :evil:
X600 je r9600xt, ta ista architektura (v podstate x800 je "skoro" to iste len viac pipelines a par veci navyse) jedine lepsi vyrobny proces. Jadro sa vola tusim R370, alebo ako, ale to len koli tomu ze vnutorne ma trosku ine usporiadanie suciastok aby sa dala pri vyrobe dosiahnut vyssia frekvencia, to je vsetko. Nechapem co ste teda potom od toho cakali. Pci Express ma okrem vyssej priepustnosti aj nejake ine funkcie, a prave tie su zaujimave. Ved zvysenie z agp 4x->8x ktore sa tykalo len priepustnosti nejak velmi vykonu v praxi nepomohlo.
No neco bych k tomu povedel, jako kam si to muzou strcit a tak, ale nechcu byt sprostej. Zbyva jen konstatovat, ze cekam na X800SE a uvidime, co ta dokaze.
Skutocne blba situacia, ale u Nvidie momentalne neni o nic lepsia. Sa seci asi najpr chcu zbavit vyrobenych kariet :-(
Ale nejaky poriadny LOW model novej generacie podla mna nebude moc daleko ....sak ide o velke love a ktory vyrobca to bude mat skor zarobi viac.
(mno a nato je aj X600 dobry ojeb ...kedze to ZAS vela ludi kupi pre podobnost s X800 ... neinformovany ludia budu mysliet ako vzdy ze to je to iste ako X800 :evil: ...a budu to vo velkom kupovat)
Ten PCI express urychli hlavne komunikaciu medzi procesorom a grafickou kartou. Teda zmena je hlavne v nacitavani dat(textur) do grafickej pameti. Hral som FarCry na PCI Express ATI X600 a frame nic moc ale to rychle spustenie hry, teda ked spustim hru a zvolim save tak sa level na Fx5700 AGP8x hrozne dlho nacitaval. S tou ATI x600 vdaka PCI Expressu to len tak preletelo. S vykonom su X600 a FX5700 na podobnej urovni(no dobre X600 ma o trosku navrch, moje meranie 3400Bodov 3DMark2003).
EDIT:Ale pre to aby mi o nejaku chvilku (10-20s) rychlejsie nacitavalo hry by som za PCI Expessom neplakal.
http://www.driverheaven.net/reviews/R423/testsetup.htm
A další testík, musíme to brát tak že možná další grafule pojedou přes PCI Expres rychleji, než teď R423 běží.
O X300 sa pise ako o nahrade rady 9200 ale ATI vyhlasilo ze vykon bude cca 2nasobny. na mojom PC ma 9200ka cca 7-8000bodov v 3dmark01. Cize X300 by mala mat cca 15.000 bodov :lol: tolko nemam ani s 9800 to je riadna piczovina, ved by bola vykonnejsia ako x600. to som fakt zvedavi co to bude. Ale, btw x600 ma mat 0,13 a x300 0,11microna a pocet pipeline je rovnaky, tak som uvidime. ale ze by bola rychlejsia od x600? tazko
Hezká úvaha, ale to se rozhodně netýká 3DM01, to jen tak pro úplnost ;D (X800 v 3DM01 taky nepředvádí nic moc extra)Citace:
Původně odeslal jozbull