Jde mi o to aby muj disk ktery je sdilený, byl i nadále takto sdílený, ale abych si mohl např.1 nebo více složek zaheslovat,popřípadě aby nebyla i vidět ostatním.děkuji za rady
Printable View
Jde mi o to aby muj disk ktery je sdilený, byl i nadále takto sdílený, ale abych si mohl např.1 nebo více složek zaheslovat,popřípadě aby nebyla i vidět ostatním.děkuji za rady
Jestli máš Wincommander 5.0 a vyšší, tak to jde přes
komprese/zip/zaheslovat.
Nevýhoda je ,že se to furt zabaluje a rozbaluje, ale nikdo ti do toho nepoleze, pokud nezná heslo. :wink:
Jinak kdyby byl jednodušší způsob, tak to taky beru.
Existuje program HideFolder. Zneviditelni to zvolenej adresar, zviditelneni muzes podminit zadanim hesla, ale jestli to zachova i sdileni, to netusim.
A co něco free?
a co keby so pouzival NTFS a das zaheslovat?! :)
Mám ale pocit, že toto v HOME verzi nefunguje. Možná se pletu.Citace:
Původně odeslal lele007
potřeboval bych jistotu
Takéto heslovanie / zdielanie funguje len vo WinXP Pro na NTFS.(myslím) lebo v home edition som nič také nenašiel.
Pouzivam programek cryptext, prida do menu slozek ci souboru prikazy Encrypt a Decrypt. Maly a me vyhovuje.
Nasel jsem jeden podstatne lepsi program -> http://www.slunecnice.cz/product/Folder-Lock/ je to dokonce i sympaticky zpracovany.
Chcete rict, ze v XP home nelze nastavovat prava na slozky? Ani tim "zjednodusenym" zpusobem?
Ja to nechapu, vzdyt WinXP home dokazou ject nad NTFS a nemaji zadnej nastroj na spravu prav? Vzdyt NTFS musi byt furt stejne, at home nebo profesional.
Proto jsou to HOME, protože na domácí použití to podle Microsoftu není třeba. Ačkoli jedou na NTFS, někde být ořezaná musí...
aj ja by som take nieco potreboval ale nie folder lock, pretoze ked system nastartujem v nudzovom rezime adresar ide normalne otvorit. nepoznate nejaky iny soft pri ktorom to ostane zaheslovane aj v nudzovom rezime? Dakujem
Cet jsem rychle, tak jestli to tu neni tak truecrypt dovede i celou partition zaheslovat. A nebo vytvorit jeden soubor, ktery se chova jako disk...
Microsoft Private Folder 1.0
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=MSPF10ENU.msi&meta=
Sice to chrani len jeden adresar a mozno sa neda menit jeho cesta ale mne to posluzilo dobre.
pozn. Na Viste to nefugnuje.
A co takhle pouzit TrueCrypt?
Vytvoris si soubor, ktery si mountnes a tvari se ti jako disk.
A delas si v nem co chces.
uplne jednoduchy je cryptext staci nainstalovat zadat heslo a pak v nabidce prave mysi na slozce zaheslovat ci odheslovat. Nic nebali a je Free