Mám dotaz ,rozdělával někdo tohle čerpadlo.Jakým pricipem čerpá? Je tam jen lehká plastová vrtulka nebo nějakej šroub? Jde mi o to jakej tlak to čerpadlo dokáže vyvinout. :-(
Printable View
Mám dotaz ,rozdělával někdo tohle čerpadlo.Jakým pricipem čerpá? Je tam jen lehká plastová vrtulka nebo nějakej šroub? Jde mi o to jakej tlak to čerpadlo dokáže vyvinout. :-(
Vrtulka. Ostatně jako v drtivé většině akvarijních čerpadel.
A co se týče tlaku, dokáže udělat solidní, ale vodu si nenasaje, pokud máš prázdný hadice. Jak taky, vrtulka by se mezitím ukroutila. Je potřeba mu pomoc a z druhý strany to nasát.
Teda tak to dělám já, má někdo lepší postup? :)
tlak prece zjistis z vytlaku, Eheim 1046 ma 1,2m takze 1,2baru, podobne Eheim 1048, ten ma 1,5m
Mě by zajímalo,jak vy se dalo spočítat,kolik vody protlačí hadičkama,když mu dám do cesty určitej počet bloků s určitým průřezem,hadičky určitého průřezu.Strojaři by to měli umět spočítat :o)
No já mám třeba silný čerpadlo ale protože mám úzký hadice, tak mi vibruje. Takže jen co budu mít trochu času tak vyrazím a koupím pořádný hadice :D
A taky by mě zajímalo, jak se podle průřezu a tlaku spočítá maximální možnej průtok.
Najde se nějakej strojař kterej pomůže? :)
:-D no měli no, jenže ten vzoreček byl hrozně dlouhej...Citace:
Původně odeslal eRTY
jedná se tam o délku hadic, jejich průměr, poloměr křivosti kolen na výměníku a taky výtlačnou výšku.