tak konecne jsme se dnes dockali ;-)
Printable View
tak konecne jsme se dnes dockali ;-)
Jen pro upřesnění...
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=19865
:-)
teda na to jak dlouho to trvalo tak teda zadna slava ...
jj prace na par dni i s flakanim... Tak k tomuhle se vsichni upirali pul roku hmm...
Skoda ze tomu nedal poradne pohulit, 2200 MHz nic moc. Na tom se neukaze strop kazdyho bloku....
Nevyzaruje z toho pro me moc velka profesionalita.... Ale to je jedno, nedaj se cekat zazraky. T
Jinak ja vidim Radkovo vitezstvi tesne nasledovane Pirsem, blahopreju :-)
BTW: Ze ty bloky shanel Karlos je "trosku" videt, rovnou se to mohlo jmenovat oc.cz VS velkoseriove shity ;D
az bude hotova mainpage tak udelame vlastni a poradnej test :)Citace:
Původně odeslal Dawe
taky bych byl proto to zorganizovat a vyzkouset ruzny systemy, vymeniky cerpadla apod.
btw. proto to prisny embargo na vysledky ... protoze zadny nebyly ... to nekdo zmeril vcera vecer po praci ...
tak to je teda fraska :-o
Vzdyt je to recenze typu: blok vazi tolik a tolik a je kulaty nebo hranaty ...
Testy v podstate zadne ... popravde jsem toho taky moc necekal od nich
hmm zajmalo by me proc pouzili 300l/h cerpadlo.... :roll: nektery bloky se pri nem poradne neprojevjej..... :-(
jinak samorejme gratulace fsem zucastnenym tady z fora :-)
ja se vyjadril v komentarich.. kazdopadne by to chtelo vicero W vice vymeniku(nesliboval to nahodou nekdo??) a rozlicna cerpadla..
Zdravím vás všechny, první dojem s testu: Čekal jsem víc profesionality a preciznosti "zklamaní" :? ...
Mrzí mě ze v testu nebyl použity blok od RADKA-B "CIBULE", který jsem zapůjčil od LookASe, je pravda že byl určen pro P4. A test se nekonal... :-(
To mě mrzí LookAS musel jed na vzduch a jeho P4 určitě zažívala perné chvíle...
A dále také blok od Stanoura, který měl ukázat že s "home-hend-made" vodiníkem se da konkurovat seriovým vodníkům. :wink:
Ale opravdu jsem zklamán prostupem testu ze strany redaktora a hlavne vynechani platformy P4 :!: , ale na druhou stranu musíme připustit, že www.pctuning.cz není webem určeny jen pro OC, ale pro širokou veřejnost a lidem, kterí o vodním chlazeni zas až tak do podrobna nevidí. ( Jako někteří členové tohoto 4a ). Proste jsme komunita lidi, která se tímto tématem zaobírá podrobněji.
Ale dost kecu :!:
S Radkem-B a Ertym jsem v kontaktu a rozhodli jsme se k pořádnému testu a ne jen k testu pro širokou veřejnost.
Rad bych ocenil pomoc Prokopa a Roba kdyby s testy do budoucna vypomohli, mají k tomu to správné načiní. A přece jenom ví, kde jsou slabiny WB a na co se maji při testech zaměřit.
Teplota: (jadro / voda / vzduch); průtok vody WB; obsah kapaliny v okruhu; ruzne druhy výmeníků a čerpadel; pořadnou zátěž (Burn7k), a hodne W; atd., a proste vše co k pořídnému testu patří. :wink:
Diky všem co mi zapujčili WB... a pokud jste sklamani, tak ja taky... :-( (ale nemužu za to. :?)
citace Dawa:
BTW: Ze ty bloky shanel Karlos je "trosku" videt, rovnou se to mohlo jmenovat oc.cz VS velkoseriove shity .
"OC.cz" vs. "velkoseriove shity" bych to přeložil.
ako kludneee, ja som za fundovane testy :) uz sa to tu riesi a bude len dobre ked cosi take vznikne, keby s podaril simulator s integrovanym cidlom ako je planovany tak to je spicka, keby ste chceli testovat vela W p4 staci povedat ;D 133W vytvorim na pockanie a ked si kupim novy procesor tak kludne aj viacej ;D mne je jedno nech to aj zhori :lol: vsak preto chladim vodou :arrow: :idea:
resp. v pripade potreby a pri troche snahy som schopny zohnat hw na ktorom sa moze testovat (lga775, a64 ... atp.) so keep it up!
MC
no po pravde receno, podobny vykon jsem od PCT cekal. uznavam ze autor asi o vodnim chlazeni nevi tolik co my tady na foru, ale kdyz uz nic, tak mohl aspon pouzit ty grafy "jak teplota roste s casem", ktere PCT bezne u vzduchovych chladicu pouziva. :(
edit: na tom by bylo alespon videt kolem ktere hodnoty teplota kolisala, protoze pochybuju ze se to ustalilo na stupen presne
edit2: jsem pro aby se udelal dokonalejsi test, a pokud budu mit cas tak pomuzu, resp. otestuju. ale uvidime az jestli se Radkovi podari postavit ten simulator, ktery by na to byl asi nejlepsi. 8-) ted se s Radkem a Ertym domlouvam na zmene toho mericiho klienta, tak doufam ze to nejak snadno pujde.
tak som si tu recenziu precital aj ja.. hmmm.. ako popularny clanok to nie je zle, teda pre ludi co o vodnom chladeni nemaju ani sajnu.. ale nechce sa mi verit, ze im taky biedny clanok trval tak dlho. ved tie vysledky co su tam su uplne o nicom, rozdiel 1°C na niektorych blokoch by sa dal povazovat uz za chybu merania. cakal som od toho trosku (o dost) viac.. :? a mozno by este bolo celkom zaujimave zhodnotit vodnika ako komplet, t.j. CPU-GPU-NB a tam uz by sa ukazal aj vplyv cerpadla, pripadne radiatora. zaklad je pouzit nejaku zurivu masinku, s ktorou by sa dala vykurit izba..
a skoda ze tam neni otestovany ani vodnik extherm (http://www.vodnechladenie.sk/) nie ze by to bolo nieco extra, ale pre uplnost
Opravdu by bylo nejlepsi udelat vycerpavajici a poradny test v okruhu lidi tady na foru.. Ten Stanouruv blok me opravdu mrzi, mohlo to byt hoodne zajimave. ja zatim marne cekam na Radkovu Cascade (porad se mi neozyva).. uvidime
Určite sa s tým narobili, ale testy vzduchových chladičov sú poväčšinou lepšie spravené...
Chýbalo tam fakt čosi ako low / medium / high otáčky u klasických chladičov.
A takisto mohlo byť aj porovnanie s nejakým lepším vzduchovým ako box-om.
Takto to vyzerá, že je jedno, ktorý sa do kompu dá, vždy to bude cca rovnaké - čo si myslím nie je celkom pravda...
Mno idem si to precitat...ale ze tam nie je ani ten vodnik z eXthermu....hlavne po tej komentár-vojne na pretaktovanie.sk....no idem si to precitat... :wink:
doporucuji vam precist si diskuzi pod clankem... ja se u ni naramne pobavil :drool: :mweheh:
Autor: Prokop
Titulek: uff proc ja ty komentare vubec ctu... :-)
panove nema cenu se bavit o ucinnosti chlazeni vodou/vzduchem!
voda je mnohonasobne lepsi, a sebelepsi vzduchovy chladic si slusne a hlavne pri maximalnim tichu neporadi s 110W+(samozrejme vetsinou je to mnohem vic).. stejne tak nemuzu vystat trapne recicky o prenaseni kompu-> pokud to mate udelano opravdu na urovni neni to zadny problem! zadny vypousteni media, zadny strach z uniku kapaliny!!! TAK SE PROBOHA PROBUDTE!!
dale je dulezite vedet co je ticho a co TICHO! (to umi krasne popsat MadCap zhe :-) pokud nekdo ma boxovane vrtule a zdroj s nemodlym fanem tak silent komp proste nema..
to by bylo..
jinak test jsem cetl dneska podruhe hruza, i kdyz co ma clovek na pct cekat ze.. dobrej clanek malokdy.. kazdopadne! -> kolikrat jste nasadili jednotlive bloky? teplovodiva pasta? -> nejvic me mrzi absence testu vice vymeniku, jelikoz teplota media ma nejvetsi podil na celkove ucinnosti vodniho chlazeni!
co z tohoto vyplyva? doufam ze eRTY brzy dobastli simulator cpu s interni diodou a lidi z oc4a se vrhnou na poradnej, objektivni, a hlavne smysluplnej test bloku a popripade vymeniku..
fakt doporucuji procist lepsi nez cely clanek http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...D=5806&LayId=4
Zaujímalo by ma čo si myslíte o blokoch z eXthermu, ktoré nemajú základňu a cpu je chladené priamo vodou. Má niekto s tým skúsenosti alebo sa o to niekto pokúšal ?
http://www.vodnechladenie.sk/index.php?page=inf7
rozdil teploty vody a cpu bude mozna nejlepsi, ale kdyz se zastavi cerpadlo tak se voda a CPU zacne asi hodne brzo varitCitace:
Původně odeslal x3X3x
sem se těšil na výsledky svýho bloku, tak hledám, hledám a vono nic :-(
Krom toho, zpusob testování mi přijde víc jak lamerský. Co ten člověk vůbec ví o vodním chlazen?
Aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu, je třeba každý blok testovat vícekrát, protože pokaždý tam dá člověk jinak pasty, pokaždý má jinej přítlak. Pak ty hodnotu zprůměrovat.
No a samozřejmě testovat na nějakým hodně pečícím procáku, měli tomu bartonovy dát aspoň 1.85V :-) to je pak něco jiného. Z vlastní zkušenosti vím, že víc se projevý vysoký napětí, než frekvence.
No prostě jsem velmi zklamaný...
Vpadky cerpadla respektive ho dost casto zabudnem zapnut a blok je tak vrely ze ma pali. Takuto srandu urobit s tym blokom bez dna by bolo pre ten procak moc krute ;D .Citace:
Původně odeslal Rob
Test stal za pejcu
Ktomuto testu sa radsej nevyjadrujem :evil: :evil: chystali ho pol roka a vyzera ako by ho spravili za jednu noc. Kto vie ci to tak aj nebolo :) :wink:
Škoda že se pořád mluví jenom o WB na Athlony a P4, docela bych uvítal něco i pro Xeony. Přeci jenom to taky topí a když tam jsou dva... Nezkoušel někdo z přítomných dát bloky z P4 na desku s Xeony? Budou pasovat?
Asi proto, protože 300l/hod je naprosto dostacujici :-)Citace:
Původně odeslal Klon
V pripade pouziti vykonnejsich cerpadel se zvedne akorat tak hlucnost, ale nikoliv vykon. V nekterych pripadech muze naopak zvysit teplotu vody vlivem treni.