Možno je táto otázka trochu primitívna, ale mám problém so spojazdnením SATA HDD pod Win XP. V správcovi zariadení je HDD nainštalovaný, ale neviem ako ho mám naformátovať.
Printable View
Možno je táto otázka trochu primitívna, ale mám problém so spojazdnením SATA HDD pod Win XP. V správcovi zariadení je HDD nainštalovaný, ale neviem ako ho mám naformátovať.
pokud je nainstalovan a mas nainstalovan i ovladac k SATA, tak spust v prikazovem radku compmgmt.msc /s, vyber tam spravu disku a na to prave okenko, kde mas napsane informace o disku ( ne to leve ) tuknes pravym a zvolis naformatovat. max se te to jeste zepta, jake pismenko tomu chces priradit...
Program PartitionMagic to vyřeší.
První musíš hlavně vytvořit partition
mam este jednu podobnu otazku:
ked mam uplne novy comp, a je SATA HDD, daju sa spravit particie a formatovanie cez fdisk (zo spustacej diskety z winME) ???
no jelikoz jsem ( zaplatpanbuh ) nemel nikdy nic do cineni s winMee tak nevim, ale u w2k a vys pri instalaci nazacatku zmacknes F6 a tim das najevo, ze chces pouzit jiny radic a ono se te to zepta na ovladac. a co do formatovani pak mas moznost primo vytvorit partition a naformatovat instalatorem. ovsem winme to hochu sis na sebe upletl bic. dobre ti tak... :wink:
mISHA spustacka od WinME ma ten isty Fdisk ako z WX alebo 2000.
Mne neslo o to ako nainstalovat windows - ale o spravenie particii a formatovanie - ved bez toho nic nenainstalujem :) Takze by to normalne malo ist klasicky cez Fdisk?
no silne pochybuju, ze je stejna, nicmene kdyz instalujes w2k ci wxp tak se te to zepta a muzes delat. u wmee si nejsem jist pac a protoze tam nikde na zacatku neni info ohledne nahrani extra ovladace radice...Citace:
Původně odeslal STi
ale mne sa nejedna o instalaciu WIN !!! s tym by nemal byt problem.
Chcem vediet ako spravit particie na uplne novom SATA disku - ak nemam ziadny dalsi disk.
a ja ti rikam, ze konkretne u starsich oken na bazi w98 muze byt problem. je totiz vic nez pravdepodobne, ze musis mit nainstalovany driver pro pristup k radici ( netusim, nemel sem tu zatim sata disk ) a tudiz ho ani fdiskem videt vubec nemusis. uz me konecne chapes?Citace:
Původně odeslal STi
Myslim, ze prave vo Windows 9x/ME to bude chodit aj bez driveru - tie ked nemaju driver, tak pristupuju na disk pomocou sluzieb BIOSu (ktore musi kazda doska/pridavny radic podporovat, aby sa odtial dalo vobec nabootovat).
no fdisk ti pri rozdeleni disku urcite pojde mam stym skusenost ale ak budes chciet pouzit NFTS tak na to zabudni. ved pri instalalcii win xp sa da aj disk rozdelovat aky problem pri najhorsiom si nainstaluj win na disk a potom ho rozdel v partition magic
misha: a ja ti rikam, ze konkretne u starsich oken na bazi w98 muze byt problem. je totiz vic nez pravdepodobne, ze musis mit nainstalovany driver pro pristup k radici ( netusim, nemel sem tu zatim sata disk ) a tudiz ho ani fdiskem videt vubec nemusis. uz me konecne chapes?
no toto urcite nie je pravda skusal si to niekedy - fdisk chodi no problem aj so s-ata radicom bez jeho ovladaca
uplne suhlasim s Rainbow
Citace:
Původně odeslal Pepinko
Citace:
Původně odeslal mISHA
Citace:
Původně odeslal mISHA